Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Λεφτά έχουμε και ...πληρώνουμε Κορεάτες συνεργάτες, αλλά όχι Έλληνες εργαζόμενους


Όταν είσαι χώρα με άνεση χρημάτων και δεν υπολογίζεις τα έξοδα, όπως η Ελλάδα, μπορείς να χρυσοπληρώνεις συνεργάτες πρώην υπουργό, αδρά, αλλά δεν μπορείς να καταβάλλεις δεδουλευμένα μηνών, άδειες, ρεπό και νυχτερινά, σε κατηγορίες εργαζομένων από τις οποίες εξαρτάται η υγεία, η παιδεία, η πυροσβεστική και η αστυνομία.
Και ναι ειρωνευόμαστε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου όλοι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους και δεν έχουν όπως προβλέπει το σύνταγμα ίδια δικαιώματα.
Γιατί όπου θέλει το κράτος, έχει λεφτά...όπου δεν θέλει ζει σε εποχές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας...

Αφορμή στάθηκε  η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, να πληρώσει κανονικά όσα διεκδικεί του Κορεάτης  πρώην σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη, που αγγίζει τα 125.000 ευρώ, ως μηνιαία αμοιβή για τις υπηρεσίες του.
Τώρα το αν το βιογραφικό που είχε προσκομίσει δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ουδόλως έχει σημασία, όταν δεκάδες Ελληνόπουλα με άριστα και μεταπτυχιακά, είναι άνεργα και χωρίς μέσον, για μία θέση εργασίας.
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας και, όπως τονίζουν, ο κ. Κιμ είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου