Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αλαλούμ στην παιδεία-Διώχνουν διευθυντές την τελευταία στιγμή



Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε την πόρτα της εξόδου σε τρεις διευθυντές σπουδών (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης) λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι με το επιχείρημα πως «πρόκειται για πολιτική απόφαση». 
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η ηγεσία επιχείρησε μέσω μη ανανέωσης της απόσπασής τους να «αδειάσει» αυτές τις θέσεις στο παρά πέντε των εκλογών, διακινδυνεύοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων. 
Σημειώνεται ότι η ηγεσία είχε στη διάθεσή της την παραίτηση των εν λόγω διευθυντών από τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφάσισε όμως να τους αντικαταστήσει λίγο πριν από την αποχώρησή της.
Και η «δράση» της δεν σταματάει εκεί, καθώς ανάλογες κινήσεις «αντικατάστασης» σε κομβικές θέσεις γίνονται και σε άλλους φορείς όπως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) καθώς και το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με τις καταγγελίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πέφτουν «βροχή», χωρίς βέβαια να πτοείται η ηγεσία.
Οι τρεις διευθυντές σπουδών, ενημερώθηκαν την Τετάρτη με διαπιστωτική πράξη για την παύση των καθηκόντων τους λόγω «μη ανανέωσης των αποσπάσεών τους». Οπως επισημαίνουν στον «Ε.Τ.», υπάρχει νομικό κώλυμα στην απόφαση της ηγεσίας να τους παύσει καθώς πρόκειται για μεταβατικούς προϊσταμένους, θέση η οποία βάσει νόμου δεν θέτει καν θέμα ανανέωσης απόσπασής τους. Βέβαια η ηγεσία δεν έκανε τον κόπο να δώσει απαντήσεις, όπως αναπάντητα... 
Μπάχαλο με τους αναπληρωτές Τέλη Αυγούστου «θυμήθηκε» το υπουργείο Παιδείας ότι λόγω απόφασης του ΣτΕ η φετινή πρόσκληση των αναπληρωτών πρέπει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και όχι να εκδοθεί με εγκύκλιο όπως γινόταν κάθε χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι να σημειωθεί σοβαρή καθυστέρηση στην πλήρωση των εκπαιδευτικών ελλείψεων, καθώς η προθεσμία των αιτήσεων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου