Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πρωτοφανές: Συνδικαλιστική υγειονομική σύγκρουση στην Πάτρα




Μόνο στην Πάτρα μπορούσε να συμβεί και συνέβη τελικά….
Εργαζόμενοι με δημόσιες ανακοινώσεις τους, εξαπολύουν βολές ο ένας στον άλλον σε συνδικαλιστικό επίπεδο και μάλιστα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Πρόκειται για τα σωματεία στα Νοσομεία "Άγιος Ανδρέας" και Καραμανδάνειο. Αφορμή ανακοίνωση του πρώτου σωματείου "Ιπποκράτης" για την κατάσταση των νοσοκομείων της Πάτρας. 
Το σωματείο των εργαζομένων στο Καραμανδάνειο, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου σας που αναφέρεστε στα τεκταινόμενα και στα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, θα θέλαμε να σας κάνουμε δύο επισημάνσεις. Πρώτον, ασχοληθείτε μετά του οίκου σας και αφήστε, ως Σωματείο, να ασχοληθούμε εμείς με τα δικά μας. Και δεύτερον, δεν ζητήσαμε ποτέ «προστάτες» ούτε προτιθέμεθα να ζητήσουμε ποτέ.
Συναδελφικά,
Το Δ.Σ του Σωματείου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ»
Είχε προηγηθεί η παρακάτω ανακοίνωση του Σωματείου "Ιπποκράτης":
"Ως γνωστόν σε όλους, ο χώρος της υγείας και συγκεκριμένα τα Δημόσια Νοσοκομεία, αυτήν την περίοδο που διανύουμε δεν είναι και στα καλύτερα τους.
Τα προβλήματα που υπήρχαν και πολλάκις έχουμε αναδείξει, υπάρχουν και δυστυχώς διογκώθηκαν επικίνδυνα, λόγω της αδιαφορίας που επιδεικνύει στην επί της ουσίας αντιμετώπισή τους, από το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και γενικότερα από την κυβέρνηση, παρά τις προσπάθειες τους για να μας περάσουν την ψεύτικη ελπίδα ότι θα υπήρχε ειδική μέριμνα γι΄ αυτά, μια ελπίδα που δυστυχώς δεν φάνηκε να έρχεται.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις γι΄ αυτήν την κατάσταση στη περιοχή μας είναι τόσο το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, όσο και ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, αλλά και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία τα οποία βιώνουν δυστυχώς την ίδια απαράδεκτη πολιτική της κυβερνητικής εγκατάλειψης.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που το Καραμανδάνειο έμεινε χωρίς Διοικητή, μια θέση που μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί παρά τις σχετικές κυβερνητικές φανφάρες, με αποτέλεσμα χρέη Διοικητή να κάνει η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, γεγονός απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, παράνομο και επιλήψιμο αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας τις δικαιοδοσίες που έχει μια τέτοια διαδικασία, όπου η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να διορίσει ως όφειλε έναν Διοικητή.
Δυστυχώς αντί της αντιμετώπισης των εκτάκτων λειτουργικών αναγκών όπως συμβαίνει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, βλέπουμε να συμβαίνουν σημεία και τέρατα και κανένας κυβερνητικός παράγοντας, όπως η Υ.Πε, να μην παρεμβαίνει:
Προ ημερών είδαμε να κάνουν εγκαίνια δύο τμημάτων που λειτουργούν προ 5ετίας, χωρίς να προκύψει κάτι καινούργιο πέρα από την αγορά και τοποθέτηση ενός πάγκου αξίας 400 ευρώ και η τοποθέτηση μιας πινακίδας.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά βλέπουμε οι παρανομίες να συνεχίζονται με τις αντικαταστάσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων που βεβαίως δεν είναι στην αρμοδιότητα και στη δικαιοδοσία του συγκεκριμένου προσώπου που παρά την προσωρινότητα των καθηκόντων του έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Και εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα, ό ρόλος της 6ης Υ.Πε, που υιοθετεί αυτές τις πρακτικές και τις αφήνει για να φαίνεται ότι παράγεται έργο, όπως αυτή η περίπτωση με την δήθεν υπερπληθώρα εισαγωγή κακοποιημένων παιδιών.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρείς μήνες από τότε που οι φορείς της περιοχής μας επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υγείας για τα ζητήματα-τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, για τα οποία δυστυχώς δεν είχαμε καμία μα καμία θετική εξέλιξη.
Η κατάσταση συνεχίζεται δυστυχώς να είναι η ίδια, απερίγραπτη όπως βεβαίως και σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας που βρίσκονται ένα βήμα πριν το BLACK AOUT. Ούτε τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης αντιμετωπίστηκαν, ούτε αυτά της υποστελέχωσης όπου καμία προκήρυξη και καμία πρόσληψη δεν έγινε, ούτε τα ζητήματα των οργανισμών και των συγχωνεύσεων αντιμετωπίστηκαν, ούτε βεβαίως η καθημερινότητα βελτιώθηκε, απεναντίας κινδύνευσε η προοπτική ολοκλήρωσης και επαναλειτουργίας του 7ορόφου, που ακόμη βρίσκεται στο ¨κόκκινο¨.
Αναφερόμαστε για τα δύο αυτά Νοσοκομεία λόγω του ότι ήταν τα μοναδικά από την περιοχή μας που πρόσφατα επισκέφθηκαν τον αρμόδιο υπουργό για όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία εμείς ρωτάμε τους αρμοδίους τι μέλλει γενέσθαι; πως και πότε θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα; πως θα λειτουργήσουμε όταν με την αδιαφορία και τις προσωπικές στρατηγικές και όχι μόνον πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Για όλα αυτά τα ζητήματα και όχι μόνον, την Παρασκευή 28/8/15, θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Σωματείου μας, για να επαναπροσδιορίσει την στάση του, αν και οι επερχόμενες εθνικές εκλογές, που έρχονται για να λύσουν τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της χώρας μας και των πολιτών, θα παρατείνουν την χαώδη κατάσταση, θα εντείνουν όλα αυτά τα προβλήματα και θα αναστείλουν κατά κάποιο την άκρως απαραίτητη για την αντιμετώπισή τους δράση μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου