Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Εκλογές και κοινωφελή εργασία-Κανονικά και τα δύο



Κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις θέλει να ολοκληρώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, παρά το γεγονός η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά, σε προεκλογική περίοδο.
Πηγές που πρόσκεινται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εκτιμούν ότι θα προχωρήσει κανονικά τόσο η ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις θέσεις που αφορούν τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, όσο και η προκήρυξη της γ' φάσης του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες για 2.417 ωφελούμενους, για κάλυψη θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.
Εκκρεμεί η διαδικασία ελέγχου των ενστάσεων που υποβλήθηκαν για να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.
Ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης άλλων 17.968 ανέργων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου (πχ ασφαλιστικά ταμεία).
Ειδικά γι' αυτή την κατηγορία ωφελούμενων, θα δοθεί ειδική μοριοδότηση για ανέργους που θα είναι ηλικίας άνω των 42 ετών.
Έτσι θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 52.818 θέσεων απασχόλησης, που το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, είχε εξαγγελθεί ότι θα καλύψει εξαρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου