Για «μεγάλη δυσλειτουργία» της Εθνικής Ασφαλιστικής, με εργαζομένους που βλέπουν να μηδενίζονται οι προοπτικές εξέλιξής τους, με ένα παραγωγικό δίκτυο χαμένο στις καθημερινές αλλαγές των εγκυκλίων και με διοικούντες άσχετους με το ασφαλιστικό αντικείμενο, κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΑΕΕΓΑ, τονίζοντας ότι η εταιρεία «κατέληξε να διοικείται πια κυρίως από τραπεζίτες και όχι από τους ανθρώπους της, τους ασφαλιστές».
Για
την κατάσταση αυτή, κατηγορεί τη «μητέρα» εταιρεία, την Εθνική Τράπεζα,
αλλά και την διοίκηση της ΑΕΕΓΑ, που δεν έχει καταστήσει σαφές στην ΕΤΕ
«ότι η θυγατρική της ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι τραπεζικό κατάστημα, ούτε έχει τους ίδιους όρους λειτουργίας και διαχείρισης».
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων, τα τελευταία χρόνια διορίζονται πρόσωπα σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις ευθύνης της εταιρείας, τα οποία κάνουν έναν μικρό κύκλο - εγγράφουν την θητεία τους στην Εθνική Ασφαλιστική - και αποχωρούν, «εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους με την υπηρεσία τους στην μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, χωρίς τελικά να έχουν συνδράμει ουσιαστικά στην πρόοδο της εταιρείας».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τοποθέτηση στελεχών σε διευθυντικές θέσεις της εταιρείας. Από τους 25 (!!) διευθυντές που υπάρχουν σήμερα, οι 17 είναι τοποθετημένοι ως «ειδικοί σύμβουλοι» και μόνο οι 8 προέρχονται από την υπηρεσιακή ιεραρχία. «Από τα 8 ανώτατα στελέχη (πρόεδρος, διευθύνων, αναπληρωτής διευθύνων, γενικοί διευθυντές και αναπληρωτές γενικοί διευθυντές), όλοι είναι εκτός υπηρεσιακής ιεραρχίας!! Και όλοι αυτοί συνεπικουρούνται από πολλές ακόμα εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών».
Οι διοικούντες δεν έμαθαν τίποτε από τα παραδείγματα άλλων εταιρειών, που ακολούθησαν αυτό τον δρόμο στο πρόσφατο παρελθόν, «δρόμο
που είχε σαν πρώτο αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από τους ανθρώπους
τους και το πραγματικό ασφαλιστικό αντικείμενο και σαν τελικό αποτέλεσμα
την εντυπωσιακή συρρίκνωσή τους και την ουσιαστική εξαφάνισή τους από
την αγορά», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΑΕΓΓΑ και σημειώνει:
«Οι εργαζόμενοι θέλουν η εταιρεία
να σέβεται τους ανθρώπους της, να τους αντιμετωπίζει με τους ίδιους
όρους αμοιβής και εργασίας και να μην προκαλεί ανάμεσά τους διχόνοιες
και διαφορές, δημιουργώντας διαφορετικές "ομάδες συμφερόντων": υπάλληλοι
εταιρείας, "ενοικιαζόμενοι", γραμματείς γραφείων παραγωγής, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες κ.λπ.».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου