Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η αλητεία σε βάρος των ασθενών με καρκίνο-Θα πληρώνουν το 50% της θεραπείας τους σε μία χώρα που δεν έχει πλέον φιλότιμος

Κουρουμπλής: Υποχρεωτικά τσεκ-απ για τέσσερις μορφές καρκίνου
Με το δημόσιο σύστημα υγείας να καταρρέει, το ΠΕΔΥ να μην υφίσταται ουσιαστικά, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να μην έχουν υγειονομικό υλικό, οι άνεργοι πολίτες να είναι χωρίς βιβλιάρια ασθενείας και οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να τα θεωρήσουν γιατί είτε είναι "μαύροι", είτε δεν έχουν κολληθεί τα ένσημα τους από τους εργοδότες, το υπουργείο υγείας μελετά την επιβολή προστίμου στους ασθενείς με καρκίνο, εάν δεν έχουν υποβληθεί στον υποχρεωτικό στο εξής προληπτικό έλεγχο.
Δια του λόγου το αληθές ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το "εισπρακτικό" μέτρο ακόμα και σε ζητήματα υγείας, όταν παρουσιάζεται πολύ λίγος για να λύσει τα αληθινά προβλήματα περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πρωτού αποφασίσει τέτοιας μορφής μέτρα !!!!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
Με τις εξετάσεις αυτές -που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)- επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων, τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην Ελλάδα.
Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει: «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».
Υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο πολίτης που δεν έχει κάνει τις εξετάσεις έως και το 50% του κόστους της θεραπείας του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου