Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

2000 απολύσεις προετοιμάζει η Eldorado Gold από τη Χαλκιδική


«Η Ελντοράντο δεν μπορεί και δεν θα συνεχίσει να διαθέτει χρηματοδότηση σε έργα μας στην Ελλάδα όσο το υπουργείο Ενέργειας είναι απροκάλυπτα εχθρικό απέναντι στις δραστηριότητές μας», είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πολ Ράιτ.
Η καναδική εταιρεία ορυχείων Εldorado Gold δήλωσε ότι θα αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν την εξόρυξη και ανάπτυξη στην περιοχή της Χαλκιδικής μετά από την ανάκληση των εγκρίσεων τεχνικών μελετών από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, την Τετάρτη, των εγκρίσεων για τεχνικές μελέτες στη περιοχή.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα αναγκαζόταν να αναστείλει την πλειοψηφία των 2.000 υπαλλήλων που εργάζονται γι’ αυτήν άμεσα ή μέσω εργολάβων στη Χαλκιδική για τρεις μήνες, ενώ θα χρειαστεί να τους απολύσει αν οι άδειες δεν αποκατασταθούν.

Η Ελντοράντο είπε ότι η θυγατρική της στην Ελλάδα, Hellas Gold SA, θα προσφύγει σε ένδικα μέσα εναντίον της απόφασης του υπουργείου, που συμπεριλαμβάνουν και την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου