Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Συνάντηση ΓΣΕΕ-Ποταμιού...

 
                                                                                                  Το Ποτάμι ενημέρωσε τη ΓΣΕΕ ότι έχει έτοιμο σχέδιο για μία νέα Εθνική Πολιτική για την εργασία, με στόχο την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος της ανεργίας, σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει το Σεπτέμβριο, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, μετά τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο και μέλη της διοίκησης στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, συνάντηση η οποία κράτησε μιάμιση ώρα.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση της ανεργίας, η μαύρη εργασία, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ασφαλιστικό και η λειτουργία των συνδικάτων.
Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ακόμη ότι στις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να υπάρξουν νέες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων.

Στην ερώτηση αν συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων και των ομαδικών απολύσεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και τη μαύρη εργασία κατά προτεραιότητα.
Στη συνάντηση, από την πλευρά του Ποταμιού παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, η βουλευτής Α’ Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο συντονιστής των τομέων Πολιτικής του κόμματος Γεράσιμος Γεωργάτος. Την ΓΣΕΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Ι. Παναγόπουλος, ο αναπλ. πρόεδρος, Φ. Κολεβέντης, ο γ.γ., Ν. Κιουτσούκης, ο αναπλ. γ.γ., Αθ. Δανούσης, ο αναπλ. γραμματέας Οικονομικού, Ευθ. Θεοχάρης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Αλεξάνδρα Μπαλού, το μέλος της διοίκησης, Π. Στέφανος, και ο καθηγητής, Γ. Αργείτης, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου