Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Νίκη της Δημοκρατίας το ΟΧΙ-Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις αμέσως(VIDEO)


Τσίπρας: Πάμε σε διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις


«Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής, για τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει την Δευτέρα την σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, όμως η απόφαση του λαού είναι ξεκάθαρη και πρέπει να γίνει σεβαστή από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και φυσικά τους δανειστές μας και το σύνολο των Ερωπαίων ηγετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η σημερινή μέρα «δεν έχει νικητές και ηττημένους» και έκανε λόγο για «μία μεγάλη νίκη» που έδειξε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία, ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε στην κάλπη, από τώρα και στο εξής να είμαστε όλοι ένα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».«Η εντολή που μου δίνεται δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη συμφωνίας. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσω, χωρίς χρονοτριβή. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις και βιώσιμες, αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου