Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Παρά τα προβλήματα ξεκινά ο μήνας των αδειών-ΔΕΙΤΕ τι πρέπει να προσέξετε στις μετακινήσεις σας

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΔΗΓΕΙΝ και το καλοκαίρι
Μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις με αυτοκίνητο αποτελούν είναι μία εύκολη λύση. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου μας να μας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό μας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον έλεγχο των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου αλλά και φροντίζοντας παράλληλα και άλλους τομείς που μπορεί να μας προκαλέσουν προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα:
1-Να διατηρείτε τα υγρά του οχήματός σας να βρίσκονται στη σωστή στάθμη
  • Ελέγξτε το λάδι και εξετάστε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε ένα λίγο πιο παχύρρευστο λάδι, το οποίο θα μπορεί να αντέχει περισσότερο τη ζέστη του καλοκαιριού.
  • Να διατηρείτε το υγρό υαλοκαθαριστήρων, και το αντιψυκτικό υγρό στη σωστή στάθμη.
  • Επίσης, ελέγχουμε την καλή κατάσταση του συστήματος πέδησης, το ύψος των υγρών των φρένων καθώς, λόγω της ζέστης, επηρεάζεται η απόδοση τους ενώ τα μηχανικά τους μέρη φθείρονται πιο γρήγορα.
2-Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας
Τα ελαστικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο ήλιος τα ξεραίνει. Παράλληλα οι μεγάλες θερμοκρασίες του ασφαλτοτάπητα καθώς και η ύπαρξη σκόνης στην επιφάνειά του μειώνει την πρόσφυση. Προμηθευόμαστε ρεζέρβα, εφ’ όσον δεν έχουμε ή φροντίζουμε για την καλή κατάσταση της ήδη υπάρχουσας. 
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ελαστικά σας χάνουν πίεση δύο φορές πιο γρήγορα το καλοκαίρι σε σύγκριση με το χειμώνα. Η οδήγηση με ελαστικά που δεν έχουν επαρκή πίεση αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και καταστρέφει τα «μάγουλα» των ελαστικών.
3-Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας έχει την απαραίτητη ποσότητα υγρών
Η ζέστη του καλοκαιριού καθώς και η χρήση του κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετη καταπόνηση της μπαταρίας, ιδιαίτερα αν είναι παλαιά. Ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να αναθέσετε τον έλεγχο σε κάποιον επαγγελματία του είδους.
Σημαντικά είναι επίσης:
1-Οδήγηση με παντόφλες πρέπει να αποφεύγεται
Όσο σίγουροι και αν είμαστε για τις οδηγικές μας ικανότητες , το να οδηγούμε με παντόφλες είναι πολύ επικίνδυνο. Η αίσθηση που έχει το πόδι στο πεντάλ με παντόφλες δεν είναι σωστή καθώς το παραμικρό γλίστρημα ή δίπλωμα τους μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά. Ας προτιμήσουμε λοιπόν την οδήγηση με κλειστά παπούτσια ή πέδιλα.
2-Αγορά πυροσβεστήρα
 Η ύπαρξη πυροσβεστήρα κόνεως στο αυτοκινήτο, είναι κάτι που πολύ οδηγοί αμελούν. Αυτό όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά και ενα «ανώδυνο», σχετικά, τροχαίο ατύχημα να καταλήξει σοβαρό.
3-Αγορά κουτιού πρώτων βοηθειών
 Επίσης, η ύπαρξη ενός πλήρους κουτιού πρώτων βοηθειών παίζει σημαντικότατο ρόλο σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις ανεξάρτητα από την εποχή. Σχετική λίστα με περιεχόμενο που πρέπει να είναι εφοδιασμένο μπορούμε να βρούμε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Παράλληλα, δεν αμελούμε ποτέ το προειδοποιητικό τρίγωνο.
4-Εφοδιαζόμαστε με γυαλιά ηλίου
Η αντανάκλαση που προκαλεί ο ήλιος έχει σαν αποτέλεσμα την μειωμένη ορατότητα. Καλό θα ήταν να είμαστε εφοδιασμένοι με ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου.
5-Ένδυση
Καλό είναι ένας οδηγός να ντύνεται με ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα που δεν απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, η χρήση αντιηλιακού θα προστατέψει τα χέρια μας από ηλιακά εγκαύματα καθώς και θα αποτρέψει την περίπτωση του ανισομερούς μαυρίσματος.
6-Τοποθέτηση αποσκευών
 Προσέχουμε οι αποσκευές να είναι στερεωμένες καλά για να μην μετατοπιστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να μην εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου