Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Στους μαθητές του Δημοτικού, ξεκινά το πρόγραμμα "Δωρεάν μικρογεύματα"-Μόνο Αττική και Θεσσαλονίκη "επλήγησαν" από την κρίση




Κονδύλι ύψους 4.000.000 ευρώ για τη διανομή μικρογεύματος, κατά προτεραιότητα σε μαθητές σχολείων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση, σε μαθητές δημοτικών σχολείων τη σχολική χρονιά 2015-2016, θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Προκειμένου να επιλεγούν οι ανάδοχοι για την υλοποίηση του έργου, θα διενεργηθούν δημόσιοι ανοικτοί διαγωνισμοί ανά ευρύτερη περιοχή διάθεσης των προϊόντων, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διακίνηση των ειδών, που πρέπει να φτάνουν στα παιδιά σε λιγότερο από 24 ώρες από την παρασκευή τους. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές που θεωρούν ότι πληρούν τις συνήθεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου ευαίσθητου έργου, να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα προηγηθεί των διακηρύξεων, ώστε το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία σε πλήρη συνεργασία με την υγιή και αλληλέγγυα προς την πληττόμενη κοινωνία αγορά.
Ο χρόνος πιέζει, οι νόμιμες διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν και ο στόχος είναι να αρχίσει η υλοποίηση του έργου πριν το τέλος του 2015. Πέραν του όποιου οικονομικού ενδιαφέροντος, είναι καλός ο σκοπός.

Οι πρώτες ύλες, τα τελικά προϊόντα και η διανομή τους στα σχολεία θα πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ασφαλείας και ποιότητας σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.
Η επιλογή των σχολείων θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας χρήση μιας σειράς κριτηρίων που προκύπτουν από τον χάρτη της φτώχειας που συνεχώς επικαιροποιείται.
 Τα σχολεία που θα επιλεγούν δεν θα έχουν σχολικό κυλικείο και τα μικρογεύματα θα διατίθενται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση. Το σχολικό γεύμα θα αποτελείται από τρία είδη:
α) σάντουιτς/πίτα/άλλο αρτοσκεύασμα,
β) γάλα/γιαούρτι με μέλι,
γ) φρούτο/φρουτοχυμός.
Και τα τρία είδη θα διατίθενται καθημερινά, σε εναλλασσόμενο διαιτολόγιο που θα υποβάλλει ο ανάδοχος του έργου και θα εγκρίνουν τα υπουργεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου