Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ προτάσεις για μπλοκάκια και επιχειρήσεις από τους Τροικανούς!


Ενώ πλήττονται τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, έρχεται μείωση του φόρου από το 8% στο 6% για τους μόλις 230 φορολογούμενους που συγκεντρώνουν πλούτο στη χώρα μας με εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ και μάλιστα την ώρα που αυξάνεται η φορολόγηση όσων έχουν μισθό μόνο 500 ευρώ το μήνα!
Είναι η καινούργια απαίτηση των δανειστών που ζητούν να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και μπλοκάκια από το 55% που είναι για φέτος στο 75% και για το 2016% στο 100%.
Παράλληλα οι δανειστές ζητούν να αυξηθεί και η έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 50.000 το χρόνο από το 4% στο 6%.
Μάλιστα για να γίνουν τα παραπάνω απαιτείται να αλλάξει ο νόμος που ψηφίστηκε μερικές ημέρες πριν στις 15 Ιουλίου από την ελληνική Βουλή ως μέρος των προαπαιτούμενων.
Μαύρα είναι τα μαντάτα και… για όσους σκέφτονται την “έξοδο” με την τετράδα των δανειστών να απαιτεί οι αλλαγές να έρθουν άμεσα και να μην υπάρξουν σταδιακές αλλαγές σε βάθος χρόνου όπως σχεδιάζει η ελληνική πλευρά.

Έτσι χιλιάδες ασφαλισμένοι, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο και ίσως πριν την υπογραφή της συμφωνίας να χάσουν το τρένο της συνταξιοδότησης και να δουν ότι πρέπει να παραμείνουν στη δουλειά από και 15 έτη περισσότερο.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μητέρες ανηλίκων που δεν έχουν πιάσει το ηλικιακό όριο που απαιτεί ο υπάρχον νόμος ενώ συνολικά αναμένεται να θιγούν περίπου 150.000 άτομα.
Διασώζονται περίπου 15.000 άτομα που έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα αλλά και άλλοι 130.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και πιάνουν και το όριο ηλικίας αλλά και τα έτη ασφάλισης που απαιτούνται.
Παράλληλα όμως και για όσους έχουν το δικαίωμα να βγουν πρόωρα έρχεται μεγάλη μείωση στο ποσό της σύνταξης με ποινή 16% κατά τη μεταβατική περίοδο ως την πλήρη σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου