Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επιλογή… άγνοιας η εργασία εξ αποστάσεως για 7 στις 10 εταιρείες


Επιλογή… άγνοιας η εργασία εξ αποστάσεως για 7 στις 10 εταιρείες

Η περιστασιακή και εξ’ αποστάσεως εργασία είναι το μοντέλο, που ψηφίζουν όλο και περισσότεροι εργοδότες παγκοσμίως. Αυτό δείχνει παγκόσμια έρευνα της REGUS, μεταξύ 44.000 στελεχών και ιδιοκτητών επιχειρήσεων.
Η αύξηση του κόστους μετάβασης από και προς τη δουλειά, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των διάφορων εργαλείων άμεσων μηνυμάτων και συνεργασίας, οδηγούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο να υποστηρίζουν την περιστασιακή εξ’ αποστάσεως εργασία.
Η έρευνα κατέγραψε ακόμα μεγάλη αύξηση στο ποσοστό επί του μισθού και στο χρόνο, που ξοδεύει κανείς για να φτάσει στο χώρο εργασίας του.
Πρόκειται για δύο συνθήκες, που εκτιμάται ότι επηρεάζουν όχι μόνο την απόδοση και τη διάθεση του εργαζόμενου, αλλά και την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες, που προσφέρει η χρήση νέων εργαλείων συνεργασίας (Dropbox, Google Drive, Skype, What’s App κ.α.), έχουν οδηγήσει 7 στις 10 επιχειρήσεις (72%) στο να ενθαρρύνουν την εργασία εξ’ αποστάσεως.
Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως, ενώ οι επιχειρήσεις προωθούν αυτή τη μορφή εργασιακής σχέσης, δε δίνουν την πρέπουσα σημασία και πολλές φορές αγνοούν τις νομικές, υγειονομικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος, οι οποίες χρειάζονται μελέτη και κοστολόγηση.
Αρκούν, όμως, αυτά ;
Όχι. Δείτε γιατί :
6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, αλλά 1 στους 2 υποστηρίζει ότι ο χώρος αυτός δεν είναι λειτουργικός και κατάλληλα εξοπλισμένος για επαγγελματική εργασία.

Γεγονός, το οποίο σχολιάζει ιδιαίτερα στο news.gr, η Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, Κατερίνα Μάνου : “Η περιστασιακή εξ’ αποστάσεως εργασία είναι μια τάση με πολλά πλεονεκτήματα για τους εργαζομένους και την επιχείρηση. Για να φέρει όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά τα οποία καλείται να λύσει, θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον με τις απαραίτητες υποδομές. 
Για αυτόν το λόγο, πρόσφατα εγκαινιάσαμε στο Μαρούσι έναν πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο ισόγειο co-working space, ο οποίος προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία σε στελέχη και εργαζομένους, ώστε να παραμείνουν παραγωγικοί και παράλληλα λύνει και όλα τα διαδικαστικά προβλήματα για τις επιχειρήσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου