Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Οι συνταξιούχοι έδωσαν το "παράδειγμα" της μαζικής κινητοποίησης στους νεότερους


 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων και όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα την Τρίτη το απόγευμα, στα Προπύλαια, με όλα τα αιτήματα τους προς την κυβέρνηση, να περιστρέφονται από τη δυνατότητα να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας των ίδιων και των παιδιών τους, τα περισσότερα από τα οποία είναι άνεργα.
Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να μην πειραχτούν άλο οι συντάξεις τους, αλλά να ενισχυθούν στα προ κρίσης επίπεδα, αφού σήμερα αδυνατούν να ζήσουν έστω και με την ελάχιστη αξιοπρέπεια.
Βασικά αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων ήταν: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». 

Οι προσυγκεντρώσεις των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν  στις 17:15 και συγκεκριμένα:
-Στην Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Κρήτη. 
-Στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττό, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριο, Λαύριο, Λούτσα, οι συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία από ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμό, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και το Σωματείο Εφημεριδοπωλών.-Στην πλατεία Κάνιγγος όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Αιγάλεω, Α. Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Πειραιά, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Ν. Πέραμο, ΝΑΤ και ΟΣΕ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου