Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ένταση μεταξύ ΟΙΕΛΕ-Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαίας, για διοριστήρια σε αναπληρωτές σε επίσχεση εργασίας



Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, με αφορμή την απόφασή του, να εκδώσει διοριστήρια σε αναπληρωτές εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους, με τις αντιδράσεις να είναι πολλές στην συνδικαλιστική ηγεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.


Η Ομοσπονδία εγγράφως ενημερώνει τόσο για το περιστατικό όσο και για τις δικές της θέσεις, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο του πρώτου, για παράβαση καθήκοντος, τονίζοντας συγκεκριμένα:
"Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο Διευθυντής ΠΕ Αχαΐας κ. Κιντής, εκδίδοντας παρανόμως προσωρινά διοριστήρια σε ανθρώπους που αναπληρώνουν συναδέλφους των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου, οι οποίοι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας, όντες απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Παρά την αποστολή εγγράφου της ΟΙΕΛΕ, που τον προειδοποιεί ότι ο διορισμός αναπληρωτών στη θέση εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε επίσχεση αποτελεί παράνομη νομιμοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού (άρθρο 22, Ν. 1264/82) και παρά την αποστολή εγγράφου από το Υπουργείο Παιδείας προς τη Δ/νση ΠΕ Αχαΐας, που καταρρίπτει τη νομική επιχειρηματολογία που προβάλλουν ιδιοκτήτης και Διευθυντής Εκπαίδευσης για την αναπλήρωση των εκπαιδευτικών σε επίσχεση, ο κ. Κιντής εξέδωσε τα διοριστήρια.
Η πράξη αυτή, αν και πρωτοφανής, δεν μας αιφνιδίασε. Η Δ/νση ΠΕ Αχαΐας εδώ και πολλούς μήνες δεν ελέγχει τις μισθοδοτικές καταστάσεις του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, διότι αν το έπραττε θα είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Ν. 682/77 για τη μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών στους εκπαιδευτικούς.
Η Ομοσπονδία αναγκάστηκε, τόσο για την έκδοση των παράνομων διοριστηρίων όσο και για τον ελλιπή έλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου, να ζητήσει με σημερινό της έγγραφο από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τον πειθαρχικό έλεγχο του κ. Κιντή για παράβαση καθήκοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου