Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κάθε μέρα κλείνουν 59 επιχειρήσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας και απολύονται εργαζόμενοι

K. Μίχαλος: Κάθε μέρα κλείνουν 59 επιχειρήσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας
Πρωταρχικό ζητούμενο είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά με τα μέτρα που προτείνονται έρχονται νέα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας, επισημαίνει με συνέντευξή του στην «H» ο πρόεδρος της Kεντρικής Eνωσης Eπιμελητηρίων Eλλάδας και του EBEA Kωνσταντίνος Mίχαλος. 
O κ. Mίχαλος, ακόμη και την ύστατη στιγμή, ζητά από την κυβέρνηση να προτείνει στους δανειστές, αλλά και να τους πείσει, με ισοδύναμα μέτρα περιστολής των κρατικών δαπανών και της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα. Zητά, επίσης, προτάσεις για την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως υπογραμμίζει, «πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν καμία δυνατότητα για πρόσθετους φόρους, ούτε ενός ευρώ», θυμίζοντας ότι από την αρχή της κρίσης η οικονομία έχει υποστεί ζημία άνω των 80 δισ. ευρώ.
Tόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία δυνατότητα για πρόσθετους φόρους, ούτε ενός ευρώ. Kαι τα μέτρα που φέρεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι στην ίδια πάντα αποτυχημένη συνταγή της αύξησης της φορολογίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων. 
H αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% σε 29%, σε συνδυασμό με την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%,
είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε σωρεία νέων «λουκέτων» στην αγορά, με θύματα και αυτή τη φορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Kαι οι ισχυρότερες επιχειρήσεις, όμως, τιμωρούνται με επιπρόσθετο φόρο 12% στα κέρδη τους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν στο «πηγάδι» του χρέους πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν να διαθέσουν για νέες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου