Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΡΟΔΟΣ: Διαφωνούν με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας οι εργαζόμενοι του Δήμου

Δημοτικοί αστυνόμοι
Να μην προχωρήσει στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο η διοίκηση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου.
Το προεδρείο του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων επρόκειτο να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με αφορμή και τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής χθες το απόγευμα.
Να σημειωθεί πως σε συνέντευξή τύπου ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε πως έχουν ζητήσει να
επιστρέψουν στο Δήμο 32 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο είτε να θέσουμε ξανά σε λειτουργία τη δημοτική αστυνομία ή να αναθέσουμε σε ομάδες εργαζόμενων κάποιες αρμοδιότητες. Αιτήσεις για να επιστρέψουν στο Δήμο έκαναν 32 άτομα. Η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Ζητούμε από τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο να μην προχωρήσει στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Πιστεύουμε πως με τα 32 άτομα που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν στην υπηρεσία δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου κ. Φώτης Μπακίρης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου, ο κ. Μπακίρης δήλωσε:
«Οι 32 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να κατανεμηθούν σε υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και να καλύψουν τα κενά. Με τη βοήθειά τους μπορούν να λειτουργούν και τις απογευματινές ώρες τα ΚΕΠ».
Να σημειωθεί πως με υπόμνημα που έχουν στείλει ορισμένοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς στο Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων, ζητούν να μην επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία.
Οι επανατοθετούμενοι δημοτικοί αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Δήμου, επειδή:
– Το προσωπικό που επανέρχεται δηλαδή οι 32 δημοτικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν για να στελεχώσουν την υπηρεσία και να καλύψουν τις 19 αρμοδιότητες που υποχρεωτικά θα πρέπει να ασκούνται βάσει του Ν 3731/2008.
– Η ύπαρξη ιεραρχίας στη δημοτική αστυνομία θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα διαθέσιμα προς υπηρεσία άτομα.
– Ο Δήμος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για το στήσιμο εξ αρχής της δημοτικής αστυνομίας και την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού.
-Στο Ν. 4325/2015 προβλέπεται πως όσοι θα συμπληρώσουν 10 χρόνια υπηρεσίας έχουν το δικαίωμα να μεταταγούν σε άλλες δομές. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της υπηρεσίας.
-Σε αρκετούς δήμους της χώρας δεν έχουν συσταθεί οι συγκεκριμένες υπηρεσίες. Σε κάποιους υπολειτουργούν και αυτό σημαίνει πως το προσωπικό κινδυνεύει να μείνει χωρίς εργασία.
Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί τονίζουν πως είναι καλύτερο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να τους εκχωρήσουν αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή ελέγχων ώστε να υπάρχει τάξη στην πόλη.
«Με την τοποθέτησή μας σε υπηρεσίες θα καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου