Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΓΣΕΕ: ΦΤΩΧΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ

Φωτογραφία του Dimitris Karageorgopoulos.
Με Δελτίο Τύπου της Γενικής Συνομοσπονδίας εκφράζονται Δημόσια συλλυπητήρια για την απώλεια της γνωστής εργατολόγου και λέκτορος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φωτεινής Δερμιτζάκη.
Όπως αναφέρεται στο Δ.Τ: "Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την απώλεια της Φωτεινής Δερμιτζάκη, επιστημόνισσας, μητέρας δύο τέκνων, μιας από τις σημαντικότερες εργατολόγους της χώρας μας, ταγμένης σταθερά στο πλευρό της εργατικής πλευράς.
Σημαντικές οι γραφές για την προσφορά της στο Εργατικό Δίκαιο, το οποίο υπηρέτησε ως Δικηγόρος και ως
Ακαδημαΐκός με συνέπεια, ...δυναμισμό και όραμα για την αποκατάσταση αλλά και την εμπέδωση της προστασίας εργαζομένων.
Δεν θα ήταν υπερβολή ο ισχυρισμός μας ότι η Φωτεινή, ως Ακαδημαϊκός, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελούσε μια από τις εναπομείνασες (την περίοδο των σκληρών επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων) φιλεργατικές Πανεπιστημιακές έδρες και δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους εμάς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και στους φοιτητές της.
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Φωτεινής και ανακοινώνει ότι με την πρώτη ευκαιρία σύντομα τιμήσει τη μνήμη της σε διαδικασία που πρόκειται να οργανώσει για την ανάδειξη των προκλήσεων του Εργατικού Δικαίου και των ελαχίστων ανθρώπων που έχουν πραγματικά συμβάλει και συμβάλουν στη διασφάλιση των αρχών του και σταθερά στο πλευρό της εργατικής πλευράς.
Καλό σου ταξίδι Φωτεινή!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου