Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ιορδανία: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και εργαζομένων σε εφημερίδα


Πολλά άτομα τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - εργαζομένων της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ιορδανίας Αλ Ράι, στο Αμάν. Η εφημερίδα ανήκει στο κράτος και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έλαβαν μέρος σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία της εφημερίδας όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα που θα λάβει για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων της. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για περίπου έναν μήνα για καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και για κρούσματα διαφθοράς.

Μάλιστα η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μίλησε για μποϊκοτάζ των ειδήσεων που αφορούν τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της καθώς εκτιμούν ότι για τα οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας ευθύνεται ο πρωθυπουργός όπως και για τα φαινόμενα διαφθοράς. Και καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα στη χώρα οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν φαινόμενα λογοκρισίας καθώς και επέμβαση στο έργο τους από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ η Ιορδανία βρίσκεται στην 134η θέση μεταξύ των 179 κρατών στη λίστα γα την ελευθερία του Τύπου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου