Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αμμόχωστος: Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι «απειλούνται» από Τούρκους

Αμμόχωστος: Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι «απειλούνται» από Τούρκους
Εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «τμήμα» εργασίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πραγματοποίησαν 34 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Σαλαμίς, οι οποίοι απολύθηκαν και η Διεύθυνση πήρε στη θέση τους εργάτες από την Τουρκία.
Σύμφωνα με την Κίπρις, οι απολυθέντες διαμαρτύρονται για διακρίσεις μεταξύ Τ/κ και εκ Τουρκίας εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι ενώ η Διεύθυνση του ξενοδοχείου χρησιμοποίησε ως αιτιολογικό για τις άμεσες απολύσεις τους τη μείωση των εργασιών του, αυτό δεν ισχύει αφού λίγο χρονικό διάστημα μετά στη θέση τους πήραν υπαλλήλους από την Τουρκία που είχαν «άδεια εργασίας», επειδή είναι πιο φτηνοί και δουλεύουν περισσότερες ώρες.
Μιλώντας εκ μέρους των απολυθέντων, ο Σουπχί Γιλντίζ είπε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια το ξενοδοχείο δεν προτιμά ντόπιο προσωπικό και παραβιάζει πολλές «νομοθεσίες». Από τους 34 που απολύθηκαν, πρόσθεσε, οι 30 ήταν «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, δηλαδή Τ/κ, ενώ κάποιοι δουλεύουν για 10-15 χρόνια στο ξενοδοχείο. Κατήγγειλε δε ότι στην ίδια του τη «χώρα» αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας.
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Μεχμέτ Κιράλ, μιλώντας στην εφημερίδα αντέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα Τ/κ ή εκ Τουρκίας, καθώς οι περισσότεροι είναι Κύπριοι. Την καλοκαιρινή σεζόν, πρόσθεσε, στο ξενοδοχείο δουλεύουν 150 άτομα, αλλά τώρα η δουλειά έπεσε.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Τ/κ εργαζόμενοι απολύονται και στη θέση τους προσλαμβάνονται υπάλληλοι από την Τουρκία με «άδεια εργασίας» του ψευδοκράτους. Είναι όμως από τις λίγες περιπτώσεις που εκδηλώνεται διαμαρτυρία με αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου