Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ "ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ "ΚΑΠΕΛΩΜΑ" ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Συνδικαλιστές και Μέλη συνδικάτων είναι «έξω φρενών» με το ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλουν την Κουμουνδούρου για τυχοδιωκτισμό και ξεδιάντροπο «καπέλωμα» της δουλειάς των στελεχών και των επιστημονικών συνεργατών της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και της ΓΣΕΕ, με μοναδικό στόχο την πρόσκαιρη αποκόμιση επικοινωνιακού οφέλους.
Ευθύνες για τη «διαρροή» στοιχείων επιρίπτουν αποκλειστικά στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Συνομοσπονδία και στον επικεφαλής της κ. Ζώη Πεπέ, που είχε λάβει από πριν πλήρες πακέτο με το σχετικό υλικό.
Τι πραγματικά συνέβη;
Όπως όλοι γνωρίζουμε παραχωρήθηκε χθες 17 Οκτώβρη κοινή συνέντευξη τύπου της Συνομοσπονδίας και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (δομής της ΓΣΕΕ), στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ,  με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τα στελέχη της Συνομοσπονδίας και της ΕΕΚΕ παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία γύρω από το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΕΕΚΕ και η ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, ενώ έγινε εκτενής ανάλυση γύρω από τα προβλήματα υπερχρέωσης που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά.
Όμως, η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ERGASIANEWS, αφού όλα το υλικό και ο πολύμηνος κόπος των στελεχών και των επιστημονικών συνεργατών της ΓΣΕΕ είχε «διαρεύσει» μια ημέρα πριν προς Κουμουνδούρου «μεριά», η οποία έσπευσε να οικειοποιηθεί το υλικό και να εκδώσει Δελτίο Τύπου από την προηγούμενη ημέρα -16 Οκτώβρη- με τίτλο   «Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ και τη γεωμετρική αύξηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», καπελώνοντας ουσιαστικά τα συνδικάτα και την πολύμηνη προετοιμασία τους για το θέμα.
 
Τι δηλώνουν οι συνδικαλιστές;
Οι συνδικαλιστές και τα μέλη των συνδικάτων δηλώνουν «εξοργισμένοι με τον απροκάλυπτο και αντισυνδικαλιστικό τρόπο που ενεργεί η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εντός της ΓΣΕΕ, που άλλοτε στοχοποιεί επί προσωπικού, μέσω φιλικά διακείμενων φυλλάδων και blogs, τα στελέχη των υπολοίπων παρατάξεων και άλλοτε λειτουργεί ως «διαρροέας» και «αντιγραφέας» πολύτιμων πληροφοριών, τις οποίες διοχετεύει, μέσα από τον κομματικό σωλήνα στην Κουμουνδούρου, που με τη σειρά της σπεύδει να τις οικειοποιηθεί και να τις ενσωματώσει τυχοδιωκτικά στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, καπελώνοντας τα συνδικάτα». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ERGASIANEWS στέλεχος μεγάλου Εργατικού Κέντρου «Η ΓΣΕΕ πρέπει επιτέλους να βγεί ανοιχτά και να καταγγείλει την προβοκατόρικη και υπονομευτική στάση της Α.Π και του επικεφαλή της, που έχουν αναγάγει την προβοκάτσια σε ανωτάτη σχολή....μπροστά στον Πεπέ τύφλα να’ χει ο Γκέμπελς...»!
Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα, καθώς απ’ ότι φαίνεται θα δωθεί συνέχεια στο θέμα, γεγονός που διεφάνη και από τον καταγγελτικό λόγο του προέδρου της ΓΣΕΕ εις βάρος της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της 16ης Οκτωβρίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου