Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΕΔΑ: "ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ"

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής εξέδωσε χθες μια σκληρή ανακοίνωση κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ, μιλώντας για κομματικές σκοπιμότητες,ψέματα και φιλοδοξίες.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:
"Σκοπός αυτής της ανακοίνωσης δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά να καταγραφεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από σκοπιμότητες, όπωςκάνουν κάποιοι.
Σκοπιμότητες που έχουν έναν και μοναδικό στόχο από πλευράς τους, να εξυπηρετήσουν τους προσωπικούς παραταξιακούς και κομματικούς σχεδιασμούς τους.
Έτσι λοιπόν, διαβάσαμε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠ-ΕΡΤ στην οποία αφιέρωνε μεγάλο της κομμάτι στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, ότι δηλαδή, προσπαθεί με τις θέσεις του να φιμώσει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ένα παραλήρημα από αιχμές και ψέματα, που αφορούσε την πρόταση που είχε κατατεθεί, όχι από τον Πρόεδρο αλλά από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, δηλαδή από την πλειοψηφία των Σωματείων της δύναμής του.
Η πρόταση αυτή έκανε σαφές ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα, οφείλει να απαιτήσει και να διεκδικήσει μερίδιο έκφρασης και ενημέρωσης από την Δημόσια Τηλεόραση, ώστε να εκφράσει τις απόψεις και τις αγωνίες του σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Να μπει η φωνή του έλληνα εργαζόμενου μέσα και στο τελευταίο σπίτι του κάθε έλληνα πολίτη.
Αυτή η θέση μας δεν είναι σημερινή.   Έρχεται από παλιά.   Μία θέση που λέει ότι οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να αποκτήσουν την δική τους ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή μέσα στην Δημόσια Τηλεόραση.
Σε μία Δημόσια Τηλεόραση την οποία πληρώνουν και με το παραπάνω οι έλληνες εργαζόμενοι, από το υστέρημά τους.
Σε μία Δημόσια Τηλεόραση όπου τα προηγούμενα χρόνια εξέφραζαν την άποψή τους οι παπάδες, οι στρατιωτικοί και οι αγρότες.
Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια απόκτησης τηλεοπτικού βήματος, δεν είχαμε την στήριξη κανενός, ούτε αυτών των «συναδέλφων» που ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι, συνομιλούσαν καθώς και διαπραγματευόντουσαν με την ηγεσία του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, δεκαετίες τώρα.
Παρ’ όλα ταύτα όμως, οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στον σκληρό Ιδιωτικό Τομέα της Ελευσίνας και κατ’ επέκταση του Θριασίου Πεδίου, σύσσωμοι, από την πρώτη στιγμή της κρίσης στην Δημόσια Τηλεόραση, πήγαμε απέναντι στην πραξικοπηματική κυβερνητική πρακτική με την επιβολή του μαύρου στην δημόσια συχνότητα.
Σταθήκαμε στο πλευρό των συναδέλφων μας απολυμένων στην Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά το τι σημαίνει να είσαι άνεργος.
Δηλώσαμε από το ίδιο βράδυ κιόλας, την αμέριστη συμπαράστασή μας, όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.
Κατ’ αρχήν όλα τα δελτία τύπου που δημοσιεύσαμε κατέγραφαν την εναντίωσή μας στην συγκεκριμένη φασιστική πρακτική του «μαύρου» και εν συνεχεία πήραμε μέρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για να στηρίξουμε ενεργά, μαχητικά και μαζικά τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας.
Μάλιστα μισθώσαμε και πούλμαν τα οποία μετέφεραν εκατοντάδες εργαζόμενους από την Ελευσίνα στο κέντρο του αγώνα, στην Αγία Παρασκευή.
Κύριοι της ΠΟΣΠ-ΕΡΤ, αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και μόνο αυτή.   Και δεν μπορείτε, ούτε έχετε το δικαίωμα να την σπιλώνετε και να την διαστρεβλώνετε σκοπίμως.
Τώρα, εάν εσείς με το έτσι θέλω χρίζετε εχθρούς σας: εργαζόμενους, συνάδελφους συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές οργανώσεις μόνο και μόνο γιατί δεν ακολουθούν τις δικές σας προσωπικές, παραταξιακές και κομματικές προτιμήσεις και φιλοδοξίες, αυτό ας το κρίνει ο κόσμος της εργασίας που είναι και ο αρμόδιος κριτής.
Εμείς πάντως δεν θα σας ακολουθήσουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση της ψεύτικης και αποπροσανατολίστικης ενημέρωσης που από την μία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και από την άλλη δημιουργεί σύγχυση μέσα στις τάξεις των εργαζομένων, δημιουργώντας απαξίωση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Εμείς παραμένουμε  αταλάντευτοι στην συνέχιση του μαραθωνίου αγώνα δρόμου που ξεκινήσαμε εδώ και 3,5 χρόνια, που δεν είναι άλλος από την ανατροπή και την απαλλαγή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Υποσημείωση:   Τα δελτία τύπου με ημερομηνίες 12 και 19 Ιουνίου 2013, στην αρχική σελίδα www.ekeda.gr  καταγράφουν με τον πιο σαφή τρόπο, το πώς έχει η αλήθεια.
Για την Διοίκηση
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                 ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου