Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σαουδική Αραβία: Απεργία εκατοντάδων απλήρωτων αλλοδαπών εργατών

Περίπου 850 ξένοι εργάτες στην πόλη Yanbu της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησαν απεργία καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες από την τουρκική κατασκευαστική εταιρία για την οποία εργάζονται.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τουρκική εταιρεία ανέλαβε πέντε έργα που αφορούν τα σχέδια στέγασης της Βασιλικής Επιτροπής ενώ στην περιοχή δραστηριοποιείται επί τρία χρόνια.
Οι εργαζόμενοι, Ινδοί και Πακιστανοί στην συντριπτική τους πλειονότητα, είχαν προειδοποιήσει για την απεργία ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, η εταιρεία δεν έλαβε σοβαρά τις προειδοποιήσεις τους.
Πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν πως οι οικογένειες που έχουν αφήσει πίσω κυριολεκτικά υποφέρουν, ενώ ανέφεραν πως έπρεπε να πάρουν δάνεια προκειμένου να μπορέσουν να γιορτάσουν το Ραμαζάνι.
Δεν έχουμε πλέον χρήματα ούτε για τηλεκάρτες είπε χαρακτηριστικά κάποιος απεργός, ενώ δεν παρέλειψε και να αναφέρει πως οι περισσότεροι πλέον συνάδελφοί του είναι χωρίς νερό, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου