Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Η ΔΑΚΕ εξακολουθεί ακόμα και τώρα να είναι πιόνι στα χέρια της ALPHA BANK

Μια πρώτη νίκη πέτυχε ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, αναγκάζοντας τη Διοίκηση της ALPHA BANK να υπαναχωρήσει (έστω και για λόγους τακτικής) και να αποδεχθεί την έναρξη της διαδικασίας ένταξης νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων της Εμπορικής στον Οργανισμό της Τράπεζας. Κι όλα αυτά λίγο πριν την εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου στα δικαστήρια και μετά την σχετική ανακοίνωση του.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τραπέζης, παρά  την αποχώρηση - προσχώρηση «ξεπούλημα» της ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ στον (κατά πολλούς) εξόχως φιλοεργοδοτικό Σύλλογο Εργαζομένων της ALPHA BANK και παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που δέχονται να διαγραφούν από το Σύλλογό τους και να ενταχθούν στον «ελεγχόμενο» Σύλλογο της ALPHA, έχουν γυρίσει την πλάτη στους ΔΑΚΙΤΕΣ και στους εργοδοτικά «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ», παραμένοντας πιστοί στο Σύλλογό τους.

Τα στελέχη του Συλλόγου της Εμπορικής, γυρίζοντας το ρολόι πίσω σε άλλες ζοφερές για το συνδικαλιστικό κίνημα εποχές, δίνουν τιτάνια μάχη για την υπεράσπιση του Συλλόγου τους και των δικαιωμάτων των χιλιάδων συνάδελφών τους. Οργώνουν κυριολεκτικά όλη τη χώρα, πηγαίνοντας από κατάστημα σε κατάστημα, προκειμένου να ενημερώσουν τους συνάδελφούς τους και να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους. Βλέπετε η Διοίκηση της ALPHA BANK φρόντισε να παρεμποδίσει την επικοινωνία του Συλλόγου με τους εργαζόμενους στα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας, αποκόπτοντας κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του συστήματος intranet.

 Αντίπαλοί τους σε αυτόν τον αγώνα είναι o “Συνασπισμός” Διοίκησης της ALPHA BANK, ΔΑΚΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK, οι οποίοι απεργάζονται απίστευτα σχέδια για να παρεμποδίσουν την υγιή συνδικαλιστική δράση του Συλλόγου της Εμπορικής.

Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» όμως συνδικαλιστές της Εμπορικής, οι οποίοι έχουν περάσει και στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις, γνωρίζουν ότι ακόμα κι αν απέναντί τους έχουν ένα ολόκληρο σύστημα, με κυβερνητικές προεκτάσεις, στο τέλος θα νικήσουν. Γνωρίζουν ότι σήμερα παλεύουν με «καριοφίλια»  απέναντι στα «μπαζούκας», αλλά διαθέτουν κάτι που δεν έχει το εργοδοτικό μπλόκ. Έχουν ψυχή και το λέει η καρδιά τους!!!
Όσο κι αν σπεύδει ο Σύλλογος της ALPHA BANK να αυτοαναγορευτεί «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ» της επιτυχίας, (ανάθεμα κι αν ο πρόεδρος του γνωρίζει καν το θέμα της ένταξης των συναδέλφων στον Οργανισμό), όλοι οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα γνωρίζουν τι έστι Σύλλογος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ και τι εστί Σύλλογος ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ και συνδικαλιστική παράταξη πιόνι στα χέρια της εργοδοσίας…..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου