Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Οινοστάφυλα με εντάσεις από τους εργαζόμενους παραλαμβάνει η ΕΑΣ Ηρακλείου

Παραλαβές οινοσταφύλων ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Αυγούστου το οινοποιείο Παλιανής στο Ηράκλειο.
Ωστόσο, οι παραλαβές άρχισαν χωρίς να αποφευχθούν εντάσεις, αυτή τη φορά μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης.
 
Οι εργαζόμενοι στα οινοποιεία της ΕΑΣ ζητούν να πληρωθούν τις υπερωρίες που είχαν κάνει πριν από χρόνια. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι αν δεν εισπράξουν  κάποια ποσά, δεν θα προσέρχονται στις βάρδιες. Διοίκηση και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΑΣ Ηρακλείου βρίσκονταν μέχρι χθες το βράδυ σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους, ώστε να πεισθούν να μην απέχουν από την εργασία τους και να πραγματοποιήσουν κανονικά τις βάρδιες.
 
 Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και πέρυσι κατά την έναρξη της λειτουργίας των οινοποιείων της ΕΑΣΗ, καθώς τα ποσά των υπερωριών που οφείλονται στους εργαζόμενους εκκρεμούν από το 2009. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό συνολικό ποσό της οφειλής αρχικά ήταν περίπου 40.000 ευρώ, το οποίο όμως έχει μειωθεί αισθητά.
 
Κατά τ΄ άλλα, το οινοποιείο Παλιανής της ΕΑΣΗ λειτουργεί κανονικά και  την πρώτη ημέρα παρέλαβε περίπου 25 τόνοι σταφύλια, κυρίως λευκών ποικιλιών.
 
Στο μεταξύ, έτοιμα να ανοίξουν, αρκεί να ωριμάσουν τα σταφύλια είναι τα υποκαταστήματα της ΕΑΣΗ σε Πύργο και Αρκαλοχώρι. Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου σύμφωνα με τις μετρήσεις τα σταφύλια δεν είναι μέχρι τώρα ώριμα. Στον Πύργο το υποκατάστημα αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα τις παραλαβές των λευκών ποικιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου