Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Σοκ από τα «φύλλα πορείας» σε τρία νοσοκομεία!

Το νέο κύμα διαθεσιμότητας «χτύπησε» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Από το Ειδικών Παθήσεων (πρώην Λοιμωδών), το Παναγία και το Δερματολογικό (Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων) ξεκινά η εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας.
Πριν από δύο μέρες, υπάλληλοι των τριών αυτών νοσοκομείων έμειναν έκπληκτοι διαβάζοντας το κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου. Ζητείται να καταθέσουν άμεσα τα χαρτιά τους όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα.
Στη Θεσσαλονίκη οι επικεφαλής των νοσοκομείων και των αρμόδιων ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) τηρούν σιγή ιχθύος για τις εξελίξεις. Δεν παρέχουν ενημέρωση, δεν δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες στους εργαζόμενους και παραπέμπουν στην επίσημη πληροφόρηση που αναμένεται να γίνει από το υπουργείο. Τη Δευτέρα πρόκειται να υπάρξουν νεώτερα, αφού στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη
Οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί και προαναγγέλλουν «καυτές» κινητοποιήσεις καθώς αγωνιούν για το μέλλον τους βλέποντας να υλοποιείται ο σχεδιασμός για υποβάθμιση των τριών νοσοκομείων. Όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο μετατροπής του Ειδικών Παθήσεων και του Δερματικού σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Για το «Παναγία», που έχει ενοποιηθεί διοικητικά με τον «Αγιο Παύλο» επικρατεί επίσης αβεβαιότητα ωστόσο θεωρείται ότι θα περιοριστούν υπηρεσίες του.
Αν και οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίζει, όπως λένε, στις μεθοδεύσεις και τους αιφνιδιασμούς από το υπουργείο, δηλώνουν ότι ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν για το συγκεκριμένο έγγραφο και τις εσπευσμένες διαδικασίες. «Δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι και πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια, περιμέναμε ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε βάρος των νοσοκομείων στη διάρκεια του Αυγούστου. Παρόλα αυτά, υπήρχε μια ελπίδα ότι θα γίνει ενημέρωση για τον σχεδιασμό από το υπουργείο», ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παναγία» Ελένη Μπακιρλή.
Οι εργαζόμενοι και στα τρία νοσοκομεία θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν τις επόμενες μέρες, ενώ ήδη στο Δερματολογικό η άσχημη είδηση κινητοποίησε το προσωπικό που συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση.
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα επόμενα 24ωρα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για το εργασιακό τους μέλλον, ενώ η διαδικασία της κινητικότητας- διαθεσιμότητας προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου