Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σχέδιο Σαμαρά: Άρση αναστολής πλειστηριασμών και της "τελευταίας κατοικίας"

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την είδηση για την άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα και σε άρση της αναστολής των πλειστηριασμών τελευταίας κατοικίας, ενώ σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή βάσει του οποίου θα βγουν σε πλειστηριασμό οι τελευταίες κατοικίες 15.000 νεκρών, οι οποίοι αν κι είχαν υψηλά εισοδήματα όσο βρίσκονταν εν ζωή, δεν πληρώνουν τις δόσεις των τάφων τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπεται να δοθεί χάρη σε όσους πέθαναν και οφείλουν δόσεις τάφων τα τελευταία 3 χρόνια, οπότε και η κρίση κορυφώθηκε.
Στο Υπουργείο θεωρούν ότι η τριετία είναι ένα λογικό διάστημα να οφείλει κάποιος χρήματα για τον

τάφο του, αφού μεγαλύτερο διάστημα σημαίνει αποχή από τις υποχρεώσεις του και είναι αναγκασμένος να γυρίσει στη ζωή με τη μορφή ζόμπι προκειμένου να τις τακτοποιήσει, ώστε να απολαύσει χωρίς άγχος τη μετά θάνατον ζωή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Ψέμα", ευνοημένοι θα είναι επίσης και εκείνοι που προσπάθησαν να πληρώσουν όσο ήταν ακόμα ζωντανοί, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και σε όσους επιχείρησαν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στη ζωή ή όσους επιθυμούν να μετενσαρκωθούν, προκειμένου να ξεπληρώσουν τον τάφο τους πριν θαφτούν μόνιμα μέσα σε αυτόν.
"Δεν μπορεί κάποιος να θάβεται σε πολυτελές μνήμα από πεντελικό μάρμαρο, να διατηρεί δίπατο οικογενειακό τάφο με θέα την Ακρόπολη και να μην επικοινωνεί καν με την τράπεζα για να διευθετήσει έστω μέρος των υποχρεώσεών του από τη στιγμή που καταλαβαίνει ότι τα ψωμιά του έχουν τελειώσει και είναι έτοιμος να τα τινάξει", λέει πηγή του Υπουργείου.
Βέβαια, αρκετοί νεκροί λόγω της υψηλής φορολόγησης δε μπορούν να πληρώσουν, όχι μόνο τις δόσεις του δανείου τους, αλλά και άλλες βασικές ανάγκες, όπως τον παπά που τους διάβασε και το φέρετρο στο οποίο κλείστηκαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εκταφή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνονται στα σκυλιά για τροφή, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα συμφόρησης νεκρών στις χωματερές.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι από το μέτρο των πλειστηριασμών εξαιρούνται όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα και το ελληνικό success story, δηλαδή οι άνεργοι, οι άστεγοι, όσοι αυτοκτόνησαν κι όσοι πέθαναν από την πείνα, οπότε γίνεται σαφές ότι σκοπός του κ. Σαμαρά είναι να πλήξει τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα που είναι κακά σκυλιά, αλλά έχουν ψόφο και πρέπει να ανταποδώσουν τις χάρες που τους έκανε όσο ζούσαν.
Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τους πολίτες από το να πεθαίνουν, αφού έτσι όπως πάει το πράγμα η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα θυμίζει χώρα-φάντασμα που κατοικείται μόνο από βολεμένα κομματόσκυλα και 17 εκατομμύρια τουρίστες τα καλοκαίρια.
Αυτό φυσικά δεν το θέλει κανείς, αφενός η εξουσία γιατί χρειάζεται σκλάβους στη δούλεψή της για να συνεχίσουν να τη συντηρούν στη θέση της, αφετέρου όλοι εμείς, αφού Επανάσταση χωρίς επαναστάτες δε γίνεται.
Ίσως τελικά, μας ενώνουν με τον Αντώνη Σαμαρά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Καλά στερνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου