Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου - ΕΟΠΥΥ στην υπηρεσία των ασφαλισμένων και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων

Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία σηκώνουν στις πλάτες τους οι ασφαλισμένοι, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ένα σωματείο που εκπροσωπεί μερίδα γιατρών του ενιαίου οργανισμού καταθέτει προτάσεις στον Υπουργό Υγείας συντονισμένες απόλυτα με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτες και προκλητικές τις προτάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση της αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης και θέσπιση συμμετοχής 5 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αιτήματα τα οποία τα συγκεκριμένο σωματείο έθεσε στον Υπουργό Υγείας.
Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν και δικαιούνται γρήγορη και αποτελεσματική ιατρική κάλυψη και οι όποιες κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες πρέπει να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και να έχουν αυτόν τον στόχο.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ως ένας ασφαλιστικός φορέας που θα ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων που έχουν ήδη βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη όσο και στις υποχρεώσεις του απέναντι στο προσωπικό που απασχολεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου