Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αυτοσκοπός οι 2.600 απολύσεις της ΕΡΤ

- Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
- Πώς δεν μπορείτε; Ανοίξτε ξανά την ΕΡΤ και κάντε εκκαθάριση εν λειτουργία. Με φουλ αξιολόγηση και χρέωση στο ανταποδοτικό τέλος.
- Δεν γίνεται, δεν μας αφήνει η τρόικα.
- Γιατί δεν σας αφήνει η τρόικα;
- Γιατί το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να εγγραφούν στο πλαφόν της οι 2.600 απολύσεις.
- Την ένοιαζε δηλαδή να καταγράψει στο μπλοκάκι της 2.600 απολύσεις και δεν τη νοιάζει άμα πληρωθούν δεκάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις ανοίγοντας τρύπα στον προϋπολογισμό;
- Μα καθόλου δεν τη νοιάζει.
- Οι συνηθισμένες παρωπίδες, δηλαδή. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.
- Ετσι ακριβώς.
- Και πού είναι η πολιτική βούληση σ' αυτή την ιστορία;
- Λυπάμαι, δεν μπορώ να απαντήσω...
Ο συγκεκριμένος διάλογος δεν ήταν φυσικά άσχετος με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω, χθες το πρωί, τη διάταξη από το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε bonus απόλυσης 80 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζομένους της ΕΡΤ (βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελ. 6-7). Και βέβαια επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά πως το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγινε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, κάτι που συνεχίζεται ενάμιση μήνα τώρα.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής είχε χθες μία ακόμη έκτακτη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, η οποία και πάλι δεν απέδωσε καρπούς.
«Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δέκα πίσω» ανέφερε επί λέξει μέλος της αντιπροσωπείας που είδε τον υφυπουργό, ο οποίος το μόνο που υποσχέθηκε ήταν πως θα πάρει πάνω του το θέμα των αποζημιώσεων, αν βέβαια οι εργαζόμενοι του παραδώσουν το Ραδιομέγαρο.
Συγκεκριμένα ο Παντελής Καψής ανέφερε πως θα θέσει ξανά το θέμα των αποζημιώσεων με ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση βέβαια να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να του παραδώσουν τον «αέρα» όλων των εγκαταστάσεων. Μάλιστα μίλησε για σχέδιο «σύντομων διαδικασιών», χωρίς να τις κατονομάσει.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν και αναμένονται οι αποφάσεις τους στη σημερινή νέα έκτακτη γενική συνέλευση.
Στο μεταξύ φαίνεται να έχουν μπλοκάρει και οι διαδικασίες για τη δημιουργία του περίφημου Εποπτικού Συμβουλίου που θα είναι υπεύθυνο για το νέο φορέα, καθώς τα περισσότερα από τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα έχουν ήδη αρνηθεί. Οσο η διαδικασία προχωρεί με τέτοιους ερασιτεχνισμούς και ασυνεννοησία, θα αργήσει να αποκτήσει η κυβέρνηση τη νέα ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου