Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ILO: Απαράδεκτο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα - Κατακεραυνώθηκε ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στο σεμινάριο υψηλού επιπέδου στο HILTON

Ως κρίση άνευ προηγουμένου για χώρα σε περίοδο ειρήνης χαρακτήρισε την ελληνική κρίση ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, κ. Γκάι Ράιντερ, μιλώντας σήμερα στο υψηλού επιπέδου σεμινάριο που διεξάγεται στο  ξενοδοχείο HILTON των Αθηνών.
 
Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας με βασικό αυτό της ανεργίας καθώς και η προώθηση εποικοδομητικών εργασιακών σχέσεων και κοινωνικού διαλόγου, τέθηκαν επί τάπητος στο σεμινάριο υψηλού επιπέδου που διοργανώνει το ILO στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 25/6 και αύριο Τετάρτη 26/6 αντίστοιχα.

Ο κ. Ράιντερ χαρακτήρισε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας «απαράδεκτο», ενώ τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κοινωνική κρίση που θα πλήξει περαιτέρω το ευρώ, έκανε λόγο ο επίτροπος απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Λάζλο Αντόρ.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας από το ίδιο βήμα ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Μπομπ Τράα, τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου αλλά και εξόδου από την αγορά εργασίας, ζητώντας παράλληλα ευρύτερα ανοίγματα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Την αναπροσαρμογή ολόκληρου του πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δηλώνοντας γι' άλλη μια φορά, με προκλητικότατο τρόπο, ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι "άδειο πουκάμισο". Ακολούθησε όμως η "πληρωμένη απάντηση" του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλου, ότι η αποκλειστική ευθύνη για τις δυσμενείς για τους εργαζομένους αλλαγές, που έχουν θεσμοθετηθεί στις εργασιακές σχέσεις, ανήκει εξολοκλήρου στο ΣΕΒ και σε εκείνους που υπαγόρευαν στην Κυβέρνηση αυτές τις αλλαγές. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για βαρύτατη πρόκληση εκ μέρους του κ. Δασκαλόπουλου. 
Ο κ. Δασκαλόπουλος, εξαιτίας της προκλητικής τοποθέτησής του, δέχθηκε καταιγισμό "πυρών" από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων που ήταν παρόντες στη σύσκεψη (ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ), ενώ αμέσως μετά το coffee break, οι πρόεδροι των παραπάνω εργοδοτικών οργανώσεων κάθισαν όλοι μαζί στη δεξιά συστοιχία των καθισμάτων της πρώτης σειράς, αφήνοντας εντελώς μόνο του τον κ. Δασκαλόπουλο στα άδεια καθίσματα της δεξιάς συστοιχίας της πρώτης σειράς!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου