Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Νέες επιθέσεις στην Ιερισσό - ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ

Νέες επιθέσεις στην Ιερισσό
Νέος κύκλος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιερισσό άνοιξε χθες τα ξημερώματα, καθώς πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο ενός συνταξιούχου μεταλλωρύχου, που το παιδί του εργάζεται στα μεταλλεία, ενώ την ίδια στιγμή κουκουλοφόροι έστηναν μπλόκο σε προσωπικό της «Ελληνικός Χρυσός», που κατευθυνόταν στην εργασία του.
Άμεση ήταν η αντίδραση, τόσο του δήμου Αριστοτέλη, όσο και των εργαζόμενων στα μεταλλεία, απέναντι στα καινούργια κρούσματα βίας, αλλά και στα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές, οι οποίες κατέληξαν και στον εμπρησμό οχήματος του πατέρα ενός απλού εργαζόμενου», αναφέρει η διοίκηση του δήμου Αριστοτέλη.
ΚΡΙΤΙΚΗ
«Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον δήμο μας, όχι για να συμβάλλει στο κατευνασμό των παθών και την ηρεμία των πολιτών, αλλά για να επιβεβαιώσει με τους λόγους και τις πράξεις του, ότι δίκαιο είναι μόνον ό,τι αποφασίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσο για την εφαρμογή του δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και η χρήση βίας» τονίζει ο Δήμος Αριστοτέλη, που καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον χαρακτηρισμό «Λωρίδα της Γάζας», που χρησιμοποίησε, προτρέπει σε εμφύλιο πόλεμο την περιοχή.
«Μας προσέβαλε ο Τσίπρας» λένε οι εργαζόμενοι.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία εγκαλούν τον Αλ. Τσίπρα ότι από τη μια τους είπε στο μπλόκο πως δεν θα βρουν το δίκιο τους με τη βία και από την άλλη πήγε στην Ιερισσό για να τονώσει το φρόνιμα αυτών που με βία αγωνίζονται να επιβάλλουν την άποψή τους στην πλάτη των εργαζομένων.
«Όχι απλά μας πρόσβαλε. Όχι απλά μας υποβάθμισε εντελώς, αλλά κατάφερε σε λίγα λεπτά να μας ξαναβάλει στο κάδρο, κάνοντας μας το "κόκκινο πανί", σ' αυτό τον στημένο πόλεμο που κάποιοι θέλουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν», επισημαίνουν.
«Πριν μιλήσει για μας ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βάλει πρώτα φρένο στους βουλευτές του, που βγήκαν σε όλες τις εκπομπές και τα παράθυρα αντιμετωπίζοντάς μας για άλλη μια φορά ως αμελητέα ποσότητα. Ας ενημερώσει τους βουλευτές του ότι δεν είμαστε 50 μεροκάματα, είμαστε 1.200 οικογένειες αξιοπρεπείς, που ζουν στα ορεινά χωριά μας μόνο από τα Μεταλλεία. Και μέχρι το τέλος του μήνα, θα γίνουν 1.400» προσθέτουν οι εργαζόμενοι.
Για απαξιωτική στάση απέναντι στους εργαζομένους της Χαλκιδικής, τους οποίους αγνόησε επιδεικτικά κατά την επίσκεψή του στην Ιερισσό, κατηγορεί τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Μεταλλείων - Λιγνιτωρυχείων - Λατομείων Ελλάδος.
Νέος εμπρησμός
Τα νέα περιστατικά τρομοκρατίας ξεκίνησαν όταν στις 2:30 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν ένα γκαζάκι κάτω από το αυτοκίνητο πρώην μεταλλωρύχου, ο ένας γιος του οποίου εργάζεται στα μεταλλεία και ο δεύτερος έχει υποβάλει αίτηση για πρόσληψη.
Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών περιόρισε τις ζημιές και απέτρεψε την ολοκληρωτική καταστροφή του αυτοκινήτου.
Λίγες ώρες μετά έξι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, που κατοικούν στην Ιερισσό, ξεκίνησαν με τρία αυτοκίνητα για τη δουλειά τους όπως κάθε πρωί, αλλά βρήκαν ένα οδόφραγμα από λάστιχα αυτοκινήτων στον δρόμο προς την Ιερισσό. Περίπου 30 άτομα ήταν εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, φορώντας όλοι κουκούλες που κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν το οδόφραγμα, οι εργαζόμενοι είδαν τους κουκουλοφόρους να κινούνται απειλητικά εναντίον τους, κάποιους να τους πετούν αβγά και κάποιους να κρατούν καδρόνια. Με βρισιές όπως «πουλημένοι», «καθάρματα» και καταγγελίες του τύπου «πάτε να καταστρέψετε τον τόπο μας», υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην Ιερισσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου