Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τομέα των τροφίμων ζητεί η ΓΣΕΕ

«Χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός και στρατηγική για την ανάπτυξη του τομέα των τροφίμων στη χώρα μας, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινωνίας αναφορικά με την σπατάλη τροφίμων.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στην Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα που σιτίζονται στα συσσίτια, καθώς αδυνατούν να
εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ενώ υπάρχει και η διάσταση της μεγάλης εξάρτησης της χώρας από εισαγωγές τροφίμων».

Η Συνομοσπονδία ζητάει, επίσης, από την πολιτεία να υποστηρίξει τους νέους «που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία, προκειμένου να στραφούν στην πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της διατροφικής επάρκειας της χώρας και τη δημιουργία απασχόλησης σε ένα τομέα ζωτικής σημασίας και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου