Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ: ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών», στις 7 Δεκεμβρίου 1987, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις των βίαιων οικονομικών και κοινωνικών μεταβολών που ευνοούν την εξάπλωση του προβλήματος των ναρκωτικών. Η κρίση έχει επιδεινώσει την κατάσταση των εξαρτημένων, ενώ η ανεργία και η φτώχεια περιορίζουν τα αντανακλαστικά της ελληνικής οικογένειας απέναντι στο φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή οι σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και ο περιορισμός του προσωπικού στον τομέα της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης, πλήττουν τους ήδη αποδυναμωμένους οργανισμούς θεραπείας, οι οποίοι λειτουργούν στα όριά τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι φορείς θεραπείας χρειάζονται ενίσχυση, ώστε να κρατηθεί ζωντανό το δικαίωμα και η ελπίδα των ανθρώπων να αλλάξουν ζωή.

Η εξάρτηση, από κάθε είδους ναρκωτική ουσία υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, φυλακίζει τα όνειρα και τη δίψα τους για ζωή δημιουργώντας σοβαρές συνέπειες σε βάρος των κοινωνιών. Γι’ αυτό ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος. Απαιτείται εθνικός σχεδιασμός, νέα στρατηγική και ενίσχυση των φορέων πρόληψης και απεξάρτησης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της χρήσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος που ολοένα οξύνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου