Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ Ν' ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - 23.5.2013 :"Καλούμε εσένα, που οι εργαζόμενοι σε εξέλεξαν αντιπρόσωπό τους για το συνέδριο του ΕΚΑ, να πάρεις τη δική σου ευθύνη, αυτή που σου αναλογεί, για να συμβάλλεις να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό κίνημα, να συμβάλλεις στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου....."
«902» ο Χρ. Κατσώτης για την πρωτιά του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ - 2.6.2013: "Η πρωτιά του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν στις ταξικές δυνάμεις τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, τη σταθερότητα και την αυτοθυσία τους στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης."
 
Το ERGASIANEWS σας παραθέτει τις προσκλήσεις του ΠΑΜΕ, πριν από τις εκλογές του ΕΚΑ, για ενίσχυσή του στις εκλογές του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας και τα σχόλια του επικεφαλής Χ. Κατσίωτη αμέσως μετά τις εκλογές, όπου οι "σύντροφοι" πανηγύριζαν για την πρωτιά στις εκλογές.
Και ενώ οι εργαζόμενοι τους εμπιστεύτηκαν και τους έδωσαν την εντολή να ηγηθούν στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, εκείνοι προδίδουν την εμπιστοσύνη και αρνούνται την προεδρία;
Αρνούνται να ηγηθούν του εργατικού κινήματος της Αθήνας, τώρα που έχουν τη δυνατότητα και δικαιωματικά μπορούν να αναλάβουν την προεδρία;
 
Διαβάστε παρακάτω την  ομολογουμένως σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ και βγάλτε συμπεράσματα για τη στάση των "συντρόφων":
 
«ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ»
Ιούνιος 2013
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά την ΠΑΣΚΕ και επέλεξαν με σαφές ιδεολογικό πρόσημο την παράταξη των έργων, της δράσης, της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας.
Με τη λήξη των εκλογών αποφασίσαμε να παραμερίσουμε τις αντιπαραθέσεις και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα για την εργατική τάξη και τα συνδικάτα.
Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην εργατική τάξη και τους αντιπροσώπους που την τίμησαν. Οι εργαζόμενοι κατέταξαν την παράταξή μας στη δεύτερη θέση και το συνέδριο εξέπεμψε ξεκάθαρο μήνυμα συγκρότησης ενός συνθετικού και αποτελεσματικού προεδρείου.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οφείλουμε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες ευρύτερων συμμαχιών και συνθέσεων, ώστε με τη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού  προεδρείου να βελτιώσουμε την παρουσία και τη δράση μας μέσα στις τάξεις του εργατικού κινήματος της Αθήνας, να συμβάλλουμε στην εδραίωση της αυτόνομης στρατηγικής των συνδικάτων, να εξειδικεύσουμε πολιτικές και να συμφωνήσουμε μορφές και μεθόδους παρέμβασης, οι οποίες θα στηρίζονται στη συμμετοχή των εργαζομένων.
Είμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και των εταιρειών «φιλέτων» και συνεχίζουμε την πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται από την σκληρή Μνημονιακή πολιτική.
Για να μπορέσουμε ν’ αντιπαλέψουμε όλα τα παραπάνω με αποτελεσματικότητα, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί. Χρειάζεται όλοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η εργατική τάξη της Αθήνας και να στελεχώσουμε το προεδρείο του ΕΚΑ, με τέτοιον τρόπο που να αντιπροσωπεύει και να μην αλλοιώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν πριν από μερικές ημέρες στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων.
Η χθεσινή ανακοίνωση των δυνάμεων της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ), σύμφωνα με την οποία αρνούνται να συμμετάσχουν στο προεδρείο του ΕΚΑ, συνιστά  καταφανή κοροϊδία των εργαζομένων και των αντιπροσώπων του ΕΚΑ.
Προς τι οι πανηγυρισμοί και τα διθυραμβικά σχόλια του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για την πρωτιά των δυνάμεων της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας;
Γιατί η ίδιοι δεν αναλαμβάνουν την προεδρία του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, τώρα που τους δίνεται η δυνατότητα;
Μήπως γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «έξω το χορό πολλά τραγούδια λένε»;
Μήπως γιατί….«όταν μπουν στον χορό θα πρέπει να χορέψουν»;
Μήπως γιατί θα πρέπει να κάνουν πράξη τα όσα (με ευκολία) λένε και εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι είναι ανέφικτα και ανεφάρμοστα;
Μήπως γιατί η κριτική, τα λόγια και οι σχεδιασμοί τους, είναι απλά ένα «άδειο πουκάμισο»;
Τελικά, αν σήμερα, που οι μνημονιακές πολιτικές είναι στο απόγειό τους, δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, πότε θα τις αναλάβουν;
Εμείς, η υπεύθυνη ΠΑΣΚΕ, θα τιμήσουμε την ψήφο των συνάδελφών μας και θα επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού, σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων, προεδρείου. Όσοι έχουν σήμερα αντίθετη άποψη και διαφορετικούς σχεδιασμούς, είναι υπόλογοι στην εργατική τάξη της Αθήνας, την οποία ξεγέλασαν προεκλογικά με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο τους!
Να μην διερωτώνται λοιπόν γιατί  οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται, και εκφράζονται με πλειοψηφικά ποσοστά μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΚΕ στα συνδικάτα. Αυτό συμβαίνει διότι η ΠΑΣΚΕ δεν αξιολογεί και δεν κατατάσσει τους εργαζόμενους με βάση τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές και πρώτη υπερέβη τα κομματικά σύνορα και κατέστησε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων, εφαρμοσμένη πρακτική στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.
Η ΠΑΣΚΕ ότι λέει το εννοεί και πάντα κοιτά το μεγάλο «δάσος» των εργαζομένων. Όσοι θέλουν να κοιτούν το «δένδρο», κρίνονται καθημερινά από τους εργαζόμενους!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου