Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στο δικαστήριο οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ για τα δεδουλευμένα

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει περίπου 200 εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ, για να τους επιδικαστούν οι αποδοχές από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013.
Νέα πράξη στο σήριαλ των δικαστικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τη γαλακτοβιομηχανία Αγνό πρόκειται να παιχτεί το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως πληροφορείται το Agronews στο Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει περίπου 200 εργαζόμενοι στην επιχείρηση, για να τους επιδικαστούν οι αποδοχές της χρονικής περιόδου που εκτείνεται από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2013.
Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 εκατ. ευρώ και το οποίο διεκδικείται από τους εν λόγω εργαζόμενους. Η απόφαση πάντως, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν θα
πρέπει να αναμένεται πριν παρέλθει περίπου ένας μήνας. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να συμπέσει και με την αναμενόμενη έκδοση απόφασης από το Εφετείο, επί σχετικής έφεσης της Αγνό, κατά της απορριπτικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο αίτημά της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Ταυτόχρονα με τα ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο, οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα ζητήσουν και παράταση στην προσωρινή διαταγή που υπάρχει για να μη μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της επιχείρησης, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία και σε περίπτωση δικαίωσης του προσωπικού, να μην είναι δυνατή η ικανοποίησή τους.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία (η οποία υπενθυμίζεται παραμένει εκτός λειτουργίας από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2013), απέστειλαν εξώδικο στη διοίκηση, όπως και στην Επιθεώρηση Εργασίας με το οποίο –όπως ήδη σας έχει ενημερώσει από χθες το Agronews- καταγγέλλουν ως απαράδεκτα τα όσα ζητούνται από την ιδιοκτησία.

Και πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα που αφορούν στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης με βάση τα 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, στην εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου 40 εργαζομένων, στη μείωση μισθών κατά 20%, παροχή δικαιώματος απολύσεων σε ποσοστό έως 15%, αλλά και στην αναδιοργάνωση της εταιρείας μέσα από απολύσεις διευθυντικών στελεχών και προϊσταμένων, ως προαπαιτούμενα για να εισέλθει ο νέος επενδυτής. Επαναλαμβάνουν δε, πως αν υπάρχει τέτοιος θα διαπραγματευθούν απευθείας μαζί τους και όχι με τη νυν διοίκηση, στην οποία καταλογίζουν ότι κάθε φορά που προσέρχεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αλλάζει τη στάση της και ζητά όλο και κάτι παραπάνω, μη νομιμοποιούμενη να μιλά εξ ονόματος τρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου