Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΤ3: Δεν κλείνουμε κάμερες και μικρόφωνα ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας

Εργαζόμενοι ΕΤ3: Δεν κλείνουμε κάμερες και μικρόφωνα ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπεΩς πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε με ένα «συκοφαντικό και χυδαίο διάγγελμα» χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αρνούνται να κλείσουν τα μικρόφωνα και τις κάμερες, ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και αυτοάμυνας, ενώ καλούν τον κόσμο να τους ενισχύσει.
Η απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ήταν η πιο «νοσηρή εκδοχή μίας δημοκρατίας υπό κατάρρευση», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
«Η διακυβέρνηση της χώρας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η απόλυτη υποταγή στις επιταγές της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επιστρατεύσεις και οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι χρυσές καταστροφικές «επενδύσεις», οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ασύστολη χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και η αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων και, τέλος, η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν το πιο απαίσιο πρόσωπο της εξουσίας που θέλει τους πολίτες παθητικούς υπηκόους, συνένοχους στο έγκλημα εκποίησης της χώρας, χωρίς φωνή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση», συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία η εργαζόμενοι της ΕΤ3 ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν πρόθεση να «σιγήσουν».
«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να κλείσουμε τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Αυτή η πράξη άρνησης δεν συνιστά απλώς μία ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και εργασιακής αυτοάμυνας απέναντι στην κρατική επιθετικότητα.
Αποτελεί, κυρίως, μία ελάχιστη υποχρέωση προς όλους τους πολίτες της χώρας και στο δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό πρόγραμμα και ενημέρωση από ένα δημόσιο μέσο που πρέπει να ανήκει σε όλο τον λαό», επισημαίνει η ανακοίνωση που καταλήγει: «Καλούμε την κοινωνία σε εγρήγορση και συμπόρευση για την προάσπιση της ελεύθερης δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και την αποτροπή των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» και στην περίπτωση της ΕΡΤ.
Ενα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Για μας, το δόγμα του σοκ, πέθανε. Ηρθε η ώρα της εξόδου στον καθαρό ουρανό του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ηρθε η ώρα της αφύπνισης. Οι πολίτες, είναι ήδη στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου