Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εργαζόμενοι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός:«Θα ξεκινήσει εμφύλιος αν μας κόψουν το μεροκάματο»

​Το «έλα να δεις» έγινε τα ξημερώματα στο εργοτάξιο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face κουκούλες, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο, ενώ κάποιοι από αυτούς περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό μηχανήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα 7 οχήματα να καταστραφούν ολοσχερώς.
1.JPG
Εκείνη την ώρα στο εργοτάξιο βρίσκονταν και 4 φύλακες και σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έδεσαν δύο από αυτούς τους έριξαν βενζίνη για εκφοβισμό, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να τους ξεφύγουν.
Οι υπάλληλοι που έζησαν τον «εφιάλτη» υποστηρίζουν πως δράστες πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου γεγονός  που δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.
skouries3.jpg
Σύμφωνα με καταγγελίες των υπαλλήλων οι δράστες τοποθέτησαν δέντρα στο δρόμο, με κορμούς, προκειμένου να κόψουν το δρόμο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο.
Τέσσερις τραυματίες
Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι τρεις εκ των τραματιών έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
27 προσαγωγές
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 27 προσαγωγές νεαρών ανδρών και γυναικών, ενώ κάποιες κουκούλες, αντικείμενα και κηλίδες αίματος, που βρέθηκαν στο σημείο θα εξεταστούν εξονυχιστικά προκειμένου να γίνουν ταυτοποιήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, που πιθανότητα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο μέσα στο σκοτάδι.
Σημειώνεται πάντως για τη συγκεκριμένη επένδυση υπάρχει στην περιοχή κλίμα διχόνοιας αφού από τη μία έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές θέσεις εργασίας και από την άλλη υπάρχουν καταγγελίες πως έχουν αποψιλωθεί πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους, εξαιτίας της λειτουργίας του εργοταξίου.
eo2.jpg
Ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς, όπως υποστήριξε, πρόκειται για ιστορία που έχει προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό.
trakter.jpg
Εργαζόμενοι: Θα ξεκινήσει εμφύλιος. Θα γίνει μεγάλο κακό αν μας κόψουν το μεροκάματο
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Μαύρη Πέτρα» στα μεταλλεία, Άγγελος Δεληγιόβας, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα γεγονότα. «Οι εργαζόμενοι θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Έως εδώ. Αφού δεν μπορεί το κράτος να περιφρουρήσει την επένδυση, θα το κάνουμε εμείς. Θα ξεκινήσει εμφύλιος. Θα γίνει μεγάλο κακό αν μας κόψουν το μεροκάματο» τόνισε και προανήγγειλε συγκέντρωση των εργαζομένων στα μεταλλεία τις επόμενες μέρες στο χώρο της επένδυσης.
"Χρειάζεται τοπικό δημοψήφισμα"
Ερωτηθείς για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, απάντησε ότι  η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της για την επένδυση, ενδεχομένως και με τοπικό δημοψήφισμα, δεδομένων των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.
Δείτε επάνω ΦΩΤΟ
Πηγή: Φωτο από voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου