Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αχαΐα: Ξεπούλημα της ΕΒΟ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Άλλαξε ο Διευθύνων Σύμβουλος

Φωτογραφία για Αχαΐα: Ξεπούλημα της ΕΒΟ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – Άλλαξε ο Διευθύνων Σύμβουλος

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου, αντιδρώντας στα σχέδια, όπως καταγγέλλουν, της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την εταιρία τους, ζητώντας παράλληλα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς είναι σχεδόν τρεις μήνες απλήρωτοι.

Μία ακόμη εξέλιξη που ήρθε να ξεσηκώσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους είναι η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντα Συμβούλου στην εταιρεία, γεγονός που «φουντώνει» τα σενάρια που κάνουν λόγο για άμεση ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας στην Αιγιάλεια.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ενώ για την Παρασκευή στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των φορέων του Νομού Αχαΐας. Την Τετάρτη ωστόσο σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την πρόθεση της κυβέρνησης η ΕΒΟ να περάσει σε χέρια ιδιωτών έρχεται να επιβεβαιώσει σύμφωνα με τη δήλωση της προέδρου των Εργαζομένων Ουρανίας Μπίρμπα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης.

Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου γίνεται για να προχωρήσει γρήγορα η ιδιωτικοποίηση της τελευταίας αμυντικής βιομηχανίας της χώρας» και σχολιάζει η κυρία Μπίρμπα «Εμείς περιμέναμε επιπλέον χρηματοδότηση και η κυβέρνηση αντί αυτού άλλαξε Διευθύνων Σύμβουλο, πιστεύοντας ότι έτσι θα υπηρετήσει καλύτερα το ξεπούλημα της εταιρείας».

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου