Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2012-2013
Ο Δήμος έχει επάξια κερδίσει τη φήμη, του προορισμού αναψυχής ενώ παράλληλα αποτελεί δημοφιλή τόπο διασκέδασης και διακοπών. Το φυσικό τοπίο, το θαλάσσιο μέτωπο, τα θερμό-μεταλλικά νερά, τα σημαντικά - ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος- σημεία της ευρύτερης περιοχής, ο Ισθμός, η μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι υπάρχουσες υποδομές τουρισμού και διασκέδασης, η πλούσια τοπική αγορά και οι φιλόξενοι κάτοικοι καθιστούν τον τόπο μας, μια αξιόπιστη Επιλογή, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε.
Στις εποχές της πολύπλευρης κρίσης για την κοινωνία μας, η ποιοτική αναψυχή και διασκέδαση αποτελεί πράγματι ζητούμενο. Σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο αναζητούνται διέξοδοι οικονομικής διασκέδασης καθώς και ευκαιρίες διαφυγής από τη γκρίζα καθημερινότητα.
Από τη δική μας πλευρά, είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε τις μέχρι σήμερα προσπάθειές όλων μας, χωρίς να ξοδέψουμε κανένα χρηματικό πόρο του Δήμου και των Δημοτών μας, δημιουργώντας έναν ακόμη πόλο αναφοράς στην περιοχή με την υποστήριξη και λειτουργία ενός Χριστουγεννιάτικου Υπαίθριου Πάρκου Αναψυχής, τη Νεραϊδοχώρα Λουτρακίου, ως χώρου χαράς και ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους, με εξοπλισμό, δράσεις και λειτουργίες που θα προσφέρουν πρωτίστως αναψυχή στους Δημότες του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αλλά παράλληλα θα απευθύνουν πρόκληση στους κατοίκους του Αττικού Λεκανοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας περισσότερη ζωντάνια στο Παραλιακό Πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου καθώς και στην ευρύτερη τοπική εμπορική αγορά του Δήμου μας.
Με Κεντρικό Θεματικό Άξονα τις Νεράιδες, οι οποίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν στο κέντρο της Πόλης του Λουτρακίου ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό, τη Νεραϊδοχώρα, έναν προορισμό, γεμάτο παιχνίδι και εκδηλώσεις, ο Δήμος μετατρέπεται σε Δήμο των Παιδιών και της Χαράς.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ είναι η «Νεραϊδοχώρα» να αναγνωριστεί πανελλήνια ως τόπος εκπομπής Αγάπης και Θαλπωρής και ως τόπος προσφοράς Αναψυχής και Διασκέδασης. Η ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΑ πρέπει να αποκτήσει σταθερούς φίλους, μικρούς και μεγάλους, που θα την προσδοκούν και θα την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Η όλη διοργάνωση τελεί επίσημα «υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων», ενώ ουσιαστικά αναμένουμε -και πρέπει- να «αγκαλιασθεί» από το σύνολο των στελεχών, των φορέων και των Δημοτών του Δήμου.
Η «ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΑ» θα ανοίξει τις πύλες στις 8 Δεκεμβρίου και θα μας φιλοξενεί από ώρα 11:00 το πρωί μέχρι ώρα 11:00 το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, έως το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.
Πιο αναλυτικά, επιδιώκουμε την επιστράτευση του ευρύτερου δυνατού φάσματος εξοπλισμού, ιδεών και εκδηλώσεων.

Α. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: 
Από την πλευρά του εξοπλισμού αναφέρονται ενδεικτικά τα παρακάτω:

Κύριος εξοπλισμός:               

                        Χριστουγεννιάτικο Δένδρο

                        Χριστουγεννιάτικοι ξύλινοι οικίσκοι

Παγοδρόμιο,

Carousel

Χιονόμπαλα,

Τραμπολίνο,

Τραινάκι που θα ενώνει το Δημοτικό Parking     

Λουτρακίου με τη Νεραϊδοχώρα

                                                Πίστα αυτοκινήτων kart

                                                Ποικιλία κερματοφόρων παιχνιδιών

                                               Λεωφορεία μετακίνησης επισκεπτών

                                               Νεραϊδοχώρας από τους Αγίους Θεοδώρους

Υποστηρικτικός εξοπλισμός:  Κεντρική Πύλη Νεραϊδοχώρας

Εξέδρα εκδηλώσεων – Μουσική Σκηνή

Στολισμός Νεραϊδοχώρας

                                                Μεγαφωνική εγκατάσταση

                                               Τραπέζια και Καθίσματα     

                                               Περιμετρική περίφραξη&οριοθέτηση Νεραϊδοχώρας

 Β. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΑΣ:

-Για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών της Νεραϊδοχώρας θα λειτουργήσουν μέσα στο Χωριό μια σειρά από ξύλινα καταστήματα, που θα στεγάσουν χριστουγεννιάτικους οικίσκους.

-Σε κάποιους από αυτούς τους οικίσκους, εξασφαλίστηκαν από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ, φορείς και οργανώσεις με σημαντική εθελοντική δράση και κοινωνική προσφορά προς τον Άνθρωπο και το Δήμο μας, προς ενίσχυση του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Σημαντική προτεραιότητα, είναι η ανάπτυξη συνεργιών με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, στους οποίους ήδη απευθύνθηκε αυτό το εγχείρημα της βελτίωσης της εικόνας του Δήμου μας. Σε καμία περίπτωση, αυτοί οι φορείς δεν θα συμμετέχουν διαφημιστικά προς όφελός τους. Η παρουσία όλων θα είναι εθελοντική και με ανθρώπινο δυναμικό αποκλειστικά εκ μέρους των φορέων.

Γ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:
Για την προστασία της εύρυθμης, ασφαλούς και απρόσκοπτης κατασκευής και λειτουργίας του υπαίθριου εποχικού θεματικού πάρκου θα υπάρχει επιμέλεια για την εξασφάλιση και αποτελεσματική λειτουργία των παρακάτω υποστηρικτικών υπηρεσιών και λειτουργιών:  
    
1. Ασφάλιση του χώρου και των διακινούμενων εντός αυτού προσώπων

2. Φύλαξη

3. Καθαριότητα

            4. Προβολή & διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου