Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θανάσης Πετρόπουλος
Κύριε Περιφερειάρχα,
Η πατρίδα που αγαπάμε και οραματιζόμαστε είναι η Ελλάδα της Ανεξαρτησίας της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης . Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το όραμα αυτό .
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκχωρήσει μέρος της Ανεξαρτησίας της χώρας στους Δανειστές μας . Έχει παραχωρήσει δικαιώματα στην λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του λαού μας στους υπαλληλίσκους της Τρόικας , όπου με τα δύο πρώτα μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα σε μια καθοδική σπειροειδής πορεία χωρίς επιστροφή .
Το καταστροφικό τους έργο έρχεται να ολοκληρώσει το 3ο Μνημόνιο παρεμβαίνοντας και στην Αυτοδιοίκηση .
Αποφασίζει την περικοπή πόρων απαραίτητων για την στοιχειώδη λειτουργία νέων Θεσμών όπως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση . Και το σημαντικότερο επιβάλει στους Δήμους και Περιφέρειες να προχωρήσουν άμεσα σε απολύσεις προσωπικού. Θέλει ουσιαστικά να καταργήσει κάθε μορφή Αυτοδιοικητικής Δημοκρατίας . Θέλει να μας κάνουν συνένοχους στο έγκλημα και στην αδικία που προκαλεί η ανεργία .
Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να είναι διακοσμητικός σε όσα συμβαίνουν στη χώρα . Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δέχεται παθητικά την εκτέλεση εντολών που αντιβαίνουν στις αρχές της λειτουργίας της. Ευθύνη μας είναι με κοινωνική δικαιοσύνη να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες για τους πολίτες. Ευθύνη μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα , χαράτσια και απολύσεις που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν . Ευθύνη μας είναι να προσπαθούμε καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής ,τον πολιτισμό και την παιδεία έννοιες ξεχασμένες τα τελευταία τέσσερα χρόνια . Ευθύνη μας είναι να πολεμάμε καθημερινά τη φτώχεια και την ανέχεια .
Κύριε Περιφερειάρχα ,
θεωρώ ότι με την ιδιότητα σας ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών θα πρέπει να πάρετε άμεσα πρωτοβουλίες ώστε :
α) Οι Περιφέρειες να μην συναινέσουν , με την αποστολή στοιχείων , στην απόλυση εργαζομένων.
β) Η Ένωση Περιφερειών να πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο με μοναδικό θέμα την αντίδραση της στις επιπτώσεις που προκαλεί στον Ελληνικό λαό και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής .
Αθανάσιος Πετρόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου