Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η ΓΣΕΕ ΕΣΠΑΣΕ ΜΕ "ΝΤΟΥ" ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Ώρα 1:30 μμ.(1ο) Video από τη ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιούσε το zougla.gr. Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 18.10.2012, ημέρα Γενικής Απεργίας. Τα ΜΑΤ μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, και ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών ανεβαίνουν ειρηνικά προς τη Βουλή, αποκλείουν αιφνιδιαστικά την Οδό Βασιλέως Γεωργίου Α' απαγορεύοντας την πορεία των διαδηλωτών προς την λεωφόρο Αμαλίας και το κτίριο της Βουλής. Λίγα λεπτά αργότερα πέτρες και μολότωφ εκτοξεύονται από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Η διαδήλωση με πρωτοβουλία και απόλυτη ευθύνη της αστυνομίας έχει διακοπεί σκόπιμα, τα μπλοκ των διαδηλωτών έχουν διασπαστεί στους γύρω δρόμους και όλο το Σύνταγμα έχει πνιγεί στα χημικά.
Ξαφνικά και ενώ ο πετροπόλεμος των ΜΑΤ με τους αντιεξουσιαστές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το μπλοκ της ΓΣΕΕ αποφασίζει να κάνει "ντου", εν μέσω χημικών και μαρμάρων που εκτοξεύονταν, και ν' ανοίξει δρόμο προς την λεωφόρο Αμαλίας και το κτίριο της Βουλής. Τα ΜΑΤ αμέσως οπισθοχωρούν ατάκτως και ο κόσμος ακολουθεί το πανό της ΓΣΕΕ με χειροκροτήματα και συνθήματα. Τελικά καταφέρνουν να περάσουν προς τη Βουλή περί τους 800 διαδηλωτές πριν τα ΜΑΤ ανασυνταχθούν και κλείσουν ξανά το δρόμο.
Δείτε τα δύο (2) βίντεο παρακάτω:
 


 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου