Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σε απόγνωση οδηγούνται οι 400 περίπου απλήρωτοι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πατρέων, τον συντονισμό των οποίων έχει η Μ.Κ.Ο με την επωνυμία "ΜΕΡΙΜΝΑ" και  έδρα την Αθήνα. Η "ΜΕΡΙΜΝΑ" αποτελεί, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, τον αποκλειστικό εργοδότη των παραπάνω εργαζομένων και είναι υπεύθυνη απέναντι στο νόμο για κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.
Σήμερα το πρωί στις 08.30, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης του Δήμου Πατρέων και σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και τον πρόεδρο κ. Γ. Σουβαλιώτη, αποφάσισαν να ορίσουν Διοικούσα Επιτροπή που θα τους εκπροσωπεί, αλλά και να προχωρήσουν στη διαδικασία ίδρυσης δικής τους συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στη συνέλευση παρευρέθηκε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος.
Βέβαια δεν έλειψαν και τα "παρατράγουδα", όταν ο γνωστός συνδικαλιστής του Κ.Κ.Ε κ. Σκιαδάς, εμφανίσθηκε στο
βήμα και επιχείρησε να πείσει τους εργαζόμενους να ενταχθούν σε ένα κλαδικό σωματείο εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, το οποίο όμως δεν καλύπτει νομικά και καταστατικά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αφού οι ίδιοι δεν έχουν εργοδότη τον Δήμο Πατρέων ή άλλο φορέα που υπάγεται σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκείνη τη στιγμή ανέβηκε στο βήμα μια εργαζόμενη και διατύπωσε τις έντονες ενστάσεις σε σχέση με τα όσα ο κ. Σκιαδάς ισχυριζόταν (προφανώς για κομματική κατανάλωση), ενώ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε στάσεις εργασίας, οι οποίες θα προκηρύσσονταν από κάποιο νόμιμο συνδικαλιστικό φορέα (Εργατικό Κέντρο, κ.λ.π).
Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Δημαρχείο, αποκλείοντας την οδό μαιζώνος εμπρός του Δημαρχείου και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, ο οποίος ζήτησε χρόνο για να παρέμβει σε κυβερνητικούς παράγοντες και να τους δώσει μια απάντηση.
Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κινητοποίηση:


 
 
Συντάκτης: Τσε QUE Βάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου