Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΚΕ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΑΣΚΕ απευθύνει θερμό συναδελφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, που με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες και στις απεργίες των συνδικάτων δίνουν αγωνιστικό παρόν, όπως έκαναν και στο προχθεσινό μαζικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ.
Δυστυχώς, παρά τις πάμπολλες Γενικές Απεργίες, συλλαλητήρια, κ.λ.π. που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία με πρωταγωνιστικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ ,η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας δεν ήταν αυτή που όλοι θέλαμε, δηλαδή η απόκρουση και η ακύρωση των μνημονίων. Προφανώς γι’ αυτήν την εξέλιξη δεν αρκούν μόνο οι συνδικαλιστικοί αγώνες αλλά απαιτείται σαφής πολιτική βούληση και


πολιτική προοπτική.
Σε όλη αυτήν την πρωτόγνωρα δύσκολη και τραγική περίοδο δοκιμάστηκαν πολλά και πολλοί. Εκείνο όμως που έχει σημασία για τους εργαζόμενους (και αυτό  ορισμένους τους ενοχλεί σφοδρότατα) είναι ότι η ΠΑΣΚΕ  παραμένει ενωμένη, ισχυρή, μαζική, αγωνιστική, παραμένει η παράταξη των εργαζομένων!
Γι΄αυτό και το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου η συνδ. παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είδε τον ίσκιο της για μπόι και με μια αριστερίστικη και τυχοδιωκτική τακτική επιτίθεται προβοκατόρικα και συκοφαντικά στην ΠΑΣΚΕ, στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα.
Ενώ συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις, τις διεργασίες, τις συζητήσεις και τις αποφάσεις των οργάνων (στις συγκεντρώσεις και στις πορείες κρατά διακριτές αποστάσεις  και εμφανίζεται κομματικά ) στο δημόσιο λόγο και στις ανακοινώσεις με έναν απίθανο λαϊκισμό στοχοποιεί, ενοχοποιεί και συκοφαντεί ασύστολα την ΠΑΣΚΕ, όπως έκανε με την Εθνική Σύμβαση του 2009 την οποία χαρακτήρισε σύμβαση ντροπής και σήμερα υποκριτικά την επικαλείται  αγωνιστικά.
Όταν ο αριστερισμός συναντά το βόλεμα των κρατικοδίαιτων το αποτέλεσμα μόνο γέλια προκαλεί. Επιχειρούν το διεμβολισμό της ΠΑΣΚΕ ώστε να εμφανίζονται ότι αυτοί οδηγούν και πιέζουν για τις αγωνιστικές αποφάσεις.
  Καταγγέλλουν την ΠΑΣΚΕ και τη ΓΣΕΕ για δήθεν ηττοπάθεια όταν ξέρουν (έχει συζητηθεί) ότι πάμε για συνεδριάσεις και απεργιακές αποφάσεις που δεν θα προαποφασίζουν και δεν θα προαναγγέλλουν τα ΚΟΜΜΑΤΑ αλλά τα συνδικάτα, απεργίες ενωτικές και μαζικές που θα προωθούν τα αυθεντικά συμφέροντα των εργαζομένων της μισθωτής εργασίας και μόνο.
Tην ώρα που γίνεται χαμός με τις ισοπεδωτικές ανατροπές στα πάντα όλα, από τις κυβερνητικές και τροϊκανές αποφάσεις και επιβάλλεται να ορθώσουμε κοινό μέτωπο αγώνα, επέλεξαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθούν στην ΠΑΣΚΕ και στα συνδικάτα.
 Ας αποβάλλουν επιτέλους την εισαγγελική τίβενο και ας ξεκαβαλικέψουν το καλάμι, γιατί οι «μαϊμού απομιμήσεις» και τα «κινέζικα» δεν πουλάνε πια!
Οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιώνται από αριστερίστικες και ανεύθυνες κορώνες λαϊκισμού .
 Απαιτούν ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ,ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΗ, στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.
 Εμπιστεύονται και συστρατεύονται στην πραγματικά ΑΥΤΟΝΟΜΗ συνδικαλιστική παράταξη, την ΠΑΣΚΕ των αγώνων και των κατακτήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου