Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εξι νεκροί ανθρακωρύχοι στο Μεξικό

Εξι εργαζόμενοι βρήκαν τον θάνατο, μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην πολιτεία Κοαουίλα, στο βόρειο Μεξικό.
Εξι νεκροί ανθρακωρύχοι στο ΜεξικόΤο ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε περί τις 10:20 χθες (18:20 ώρα Ελλάδας) στο ορυχείο, που βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Παλάου και Ελ Σάουσε, προκλήθηκε από την έκρηξη μεγάλης ποσότητας μεθανίου και την κατάρρευση 100 τόννων άνθρακα.

Την ώρα του δυστυχήματος στο ορυχείο εργάζονταν περίπου 200 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βγήκαν από αυτό χωρίς πρόβλημα.

Το ατύχημα είναι το δεύτερο του είδους στο βόρειο Μεξικό μέσα σε 10 ημέρες.

Μια έκρηξη που είχε σημειωθεί την 25η Ιουλίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε
επτά εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας την έλλειψη ελέγχων σε ό,τι αφορά τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας στα μικρά ορυχεία και μεταλλεία όπου συχνά η επιτήρηση είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη.

Χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν στα εκατοντάδες μικρά ορυχεία, γνωστά ως ποσίτος ("μικρές τρύπες") στην Κοαουίλα εδώ και πάνω από έναν αιώνα και τα δυστυχήματα είναι όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάιο του 2011, τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι σε ορυχείο έχασαν τη ζωή τους από μια έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη συσσώρευση αερίου σε ένα φρέαρ.

Το 2006, μια έκρηξη μεθανίου στο μεγάλο ορυχείο Πιέδρας Νέγκρας, που ανήκει στην εταιρεία Γκρούπο Μέχικο, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 65 εργαζόμενους. Μέχρι σήμερα, έχουν ανασυρθεί οι σοροί μόλις δύο εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου