Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζομένους στη Wind

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με κίνητρα ανακοίνωσε χθες στο προσωπικό της η εταιρεία Wind, σε μια προσπάθεια της διοίκησής της για μείωση του κόστους λειτουργίας και βελτίωσης του οργανογράμματος της επιχείρησης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 29 Ιουνίου και χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως «μικρής κλίμακας», είναι εθελοντική και απευθύνεται σε περίπου 170 εργαζομένους, από το σύνολο των 1.270 που απασχολεί η επιχείρηση.
«Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας να αναπροσαρμόζει την επιχειρησιακή της λειτουργία στα δεδομένα και τις εξελίξεις της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη ευημερία της, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η εθελουσία έξοδος αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στα τμήματα Οικονομικό, Τεχνικό, Πληροφορικής, καθώς και σε επιμέρους τμήματα Διοικητικών Λειτουργιών, που έχουν συμπληρώσει κατά μέσο όρο 12 έτη εργασίας στην εταιρεία.
Μεταξύ των κινήτρων που προβλέπονται για τους αποχωρούντες, περιλαμβάνονται: ποσό αντίστοιχο με τη νόμιμη αποζημίωση (ανάλογα με τα έτη εργασίας), εφάπαξ ποσό που αντιστοιχεί σε 10 έως και 20 επιπλέον μισθούς και κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής - νοσοκομειακής περίθαλψης, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για όλα τα μέλη της οικογένειάς του, για περίοδο ενός έτους. Επίσης, σε όσους εργαζομένους συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα αποδοθεί το 100% των συσσωρευμένων εργοδοτικών εισφορών (δικαίωμα που κανονικά θεμελιώνεται έπειτα από 15 χρόνια συνεχούς συμμετοχής στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα).
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν για έναν χρόνο δωρεάν υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ από τη Wind.

Παραδείγματα. Βάσει των κινήτρων που ανακοινώθηκαν χθες από τη διοίκηση της Wind, ένας εργαζόμενος με προϋπηρεσία 12 χρόνων θα λάβει αποζημίωση 8 μισθούς και επιπλέον 16 μισθούς ως μπόνους. Επίσης, ένας εργαζόμενος με 18 χρόνια προϋπηρεσίας θα λάβει αποζημίωση 14 μισθούς και ως μπόνους άλλους 20. Δεδομένου ότι αποζημίωση και μπόνους αποτελούν μεικτές αποδοχές και δεν φορολογούνται μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ, οι αποχωρούντες - σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας - εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσουν προκαταβολικά τις καθαρές αποδοχές των επόμενων 3-4 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου