Σελίδες

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δεν βρέθηκε «κλειδί» για τα υποκαταστήματα των «ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ»


ΠΑΓΩΜΈΝΈΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΈΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΈΚΛΟΓΩΝ
Την δυσαρέσκειά του επειδή η γραφειοκρατία που επικρατεί εμποδίζει την μετάταξη του προσωπικού από τον δήμο στην εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας Α,Ε» εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς με αποτέλεσμα τα υποκαταστήματά της, να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά εξαιτίας της αναστολής των προσλήψεων που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών λόγω των εκλογών.
Αν και υπάρχουν εργαζόμενοι που οικειοθελώς ζήτησαν με αίτημά τους την
μετάταξη τους στην εν λόγω επιχείρηση η όλη υπόθεση δεν προχώρησε λόγω της γραφειοκρατίας που επικρατεί και δυσκολεύει την λειτουργία του δήμου «Δυστυχώς από την νομοθεσία δεν προβλέπεται η μετάταξη του προσωπικού σε επιχειρήσεις του δήμου, γι’ αυτό υπάρχουν αδιέξοδα. Εμείς είπαμε πολλές φορές ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Έχουν κάνει κάποιοι εργαζόμενοι αίτηση οικειοθελώς και δυστυχώς μετά από τόσο καιρό είναι τέτοια η γραφειοκρατία που αδυνατεί να ολοκληρώσει και αυτές τις μεταβολές που είναι όλοι σύμφωνοι. Έρχεται στο τέλος η γραφειοκρατία και μας εμποδίζει να το κάνουμε, αυτό πρέπει να αλλάξουμε να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό το δημόσιο γιατί καταπιεζόμαστε όλοι μας.,τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Σε σχέση με την εμπλοκή που προέκυψε για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο δήμαρχος δήλωσε ότι στις προτεραιότητες τους είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει αποσταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο ο νέος φάκελος χωρίς να υπάρχουν τα τυπικά νομικά λάθη που διαπιστώθηκαν και είχε ως αποτέλεσμα ούτε και να εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα του.
Εντός των ημερών πρόκειται να συνεδριάσουν εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και τα διοικητικά συμβούλια της ΠΕΔ και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για να σταλεί ο φάκελος και να γίνει επίσπευση της διαδικασίας στο Ελεγκτικό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου