Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αβέβαιο το μέλλον της η Ford λόγω έλλειψης ανταλλακτικών;

Με νέα κρίση απειλείται η αυτοκινητοβιομηχανία της Βικτώριας η οποία πρόσφατα επλήγη από την απόλυση 350 εργαζομένων από το εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται στην Altona.
Υποψήφιο θύμα της κρίσης, που μαστίζει εδώ και χρόνια τον κλάδο της αυστραλιανής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι η εταιρία Ford, που είναι έτοιμη να κλείσει τα εργοστάσιά της λόγω της αδυναμίας μιας εταιρίας με την οποία συνεργάζεται να την προμηθεύσει με ανταλλακτικά για τρία μοντέλα οχημάτων που παράγει στην πολιτεία μας.
Τα προβλήματα της Ford άρχισαν, όταν ο ιδιοκτήτης που ενοικίαζε στην εταιρία CMI Industries τα κτίρια που στεγάζεται, άλλαξε τις κλειδαριές των εισόδων, γιατί όπως ισχυρίζεται η CMI του οφείλει $116.000 σε ενοίκια.
Η CMI Industries κατασκευάζει για λογαριασμό της Ford σειρά ανταλλακτικών για
τις αναρτήσεις ορισμένων μοντέλων της μεταξύ αυτών το καινούργιο τετρακύλινδρο Falcon που βγαίνει στη παραγωγή.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η SMI Industries που απασχολεί περίπου 200 εργάτες αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν αποκλείεται να περάσει στα χέρια ορκωτών λογιστών οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την τύχη της.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ford, Sinead Philips, δήλωσε ότι τα αποθέματα των συγκεκριμένων ανταλλακτικών της εταιρίας του επαρκούν μέχρι αύριο που σημαίνει ότι αν η CMI δεν τους τροφοδοτήσει με νέο στοκ θα αναγκαστούν να επιβραδύνουν την καταγωγή μέχρι να βρεθεί λύση.
Παράλληλα, οι 350 εργαζόμενοι που απολύθηκαν από την Toyota, συγκεντρώθηκαν προχθές το πρωί έξω από το εργοστάσιο της εταιρίας και αποφάσισαν να καταφύγουν στο αρμόδιο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας την εταιρία ότι έκανε διακρίσεις στις απολύσεις στοχεύοντας κατά των δραστήριων μελών του συνδικάτου που τους εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου