Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΛΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Δεν έχουν όριο οι απάτες στο ΙΚΑ, καθώς μετά τα εικονικά επιδόματα , τους πεθαμένους συνταξιούχους, εμφανίστηκαν και συνταξιούχοι με πλαστές βεβαιώσεις από ανύπαρκτους εργοδότες ή επιχειρήσεις που είχαν κλείσει και δεν είχαν καταβάλει εισφορές για τους ασφαλισμένους που εμφάνιζαν.
Το νέο σκάνδαλο που εντόπισε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το οποίο αποκαλύπτει η «Ημερησία» αναφέροντας σε σχετικό δημοσίευμα ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αποκάλυψαν ότι μέσα στην τελευταία διετία τουλάχιστον 4.000 συντάξεις έχουν απονεμηθεί με

χρήση πλαστών βεβαιώσεων εργοδοτών, δηλαδή με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις οι οποίες στο διάστημα αυτό είχαν βάλει λουκέτο χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές. Με εντολή του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου και χωρίς ακόμη να έχει δει το φως της δημοσιότητας το νέο σκάνδαλο:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ξεκίνησαν διαδικασίες υποβολής μηνυτήριων αναφορών για τον εντοπισμό των υπευθύνων (διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων οι οποίοι δεν ήλεγχαν, ως όφειλαν, τη γνησιότητα ή μη των βεβαιώσεων) και του καταλογισμού των ποσών των συντάξεων που παρανόμως χορηγήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου