Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΕΚΡ στο πλευρό του Σωματείου Ξεναγών
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
«Το ΕΚΡ στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου Ξεναγών Ρόδου,το οποίο είναι μέλος της δύναμής του, για υπογραφή νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το ΕΚΡ συμφωνεί απόλυτα με τα αιτήματα του Σωματείου Ξεναγών, επικροτεί την υπεύθυνη, σοβαρή και αποφασιστική στάση του και θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει συνδικαλιστικά και νομικά τα δίκαια αιτήματά του.
Καλούμε την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου να αντιμετωπίσει με καλόπιστη διάθεση τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου και να υπογράψει ΣΣΕ, η οποία να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές στους ξεναγούς,ανάλογες με
το εξειδικευμένο επάγγελμα που ασκούν.Οι ξεναγοί δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες, ώστε να αμείβονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΕΓΣΣΕ, η οποία καθορίζει μόνο τις αμοιβές των ανειδίκευτων εργατών.
Η υπογραφή της ΣΣΕ, εκτός από το ότι θα διασφα¬λίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων ξεναγών, θα εξασφαλίσει παράλληλα και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, αφού θα έχουν ίδιους κανόνες όσον αφορά το εργασιακό κόστος. Θα δώσει επιπλέον τη δυνατότητα στην περιοχή μας μέσα από τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να κυλήσει ομαλά η τουριστική σεζόν.
Επειδή το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις από διάφορους εργοδοτικούς φορείς σχετικά με την απεργία των ξεναγών και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, θέλουμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο να στοχο¬ποιούνται οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται,για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες αμοιβών και εργασίας και να μην αποδίδονται οι ευθύνες για τη δυσφήμιση του τουρισμού στους εργοδότες,που με τη στάση τους μέχρι σήμερα δυναμιτίζουν το διάλογο και την επίτευξη συμφωνίας.
Η ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να βαρύνει μονομερώς τους εργαζόμενους στον τουρισμό, αλλά πρώτα και κύρια θα πρέπει να είναι μέλημα των εργοδοτών. Θα πρέπει να ξέρουν οι εργοδότες ότι μπορεί ο νόμος να τους εκχωρεί δικαιώματα,για να καταστρατηγούν τις ΣΣΕ, όμως και οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους τρόπο να τον αντιπαλέψουν.
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των Ξεναγών.Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου