Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ – ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 )

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ – ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σειρά επαφών με τη γερμανική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, είχε σήμερα στο Βερολίνο η ΓΣΕΕ η οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετέβη στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων DGB, όπου συναντήθηκε και με την Καγκελάριο της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ.
Κατά την συνάντηση με την κα Μέρκελ, έγινε από την πλευρά της
ΓΣΕΕ εκτενής αναφορά στα δυσμενή αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας και αιτιολογήθηκε με στοιχεία και αριθμούς η θέση της ΓΣΕΕ περί της αναποτελεσματικότητας αυτών των μέτρων, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας όσο και για τη βιωσιμότητα του χρέους της. H Καγκελάριος της Γερμανίας απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ τόνισε ότι είναι φανερό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά δήλωσε διατεθειμένη να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων ακόμη και σε μια επίσκεψή της στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων, κάνοντας λόγο για αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου.
Η ΓΣΕΕ ενημέρωσε αναλυτικά την Καγκελάριο της Γερμανίας για τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής των πολιτικών που εφαρμόζονται με εναλλακτικές μορφές μείωσης του χρέους και του ελλείμματος. Μεταξύ των μέτρων που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η σωστή χρήση των διαρθρωτικών ταμείων και η αναθεώρηση των αλόγιστων αμυντικών δαπανών.
Η ΓΣΕΕ αμέσως μετά είχε συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (Γιόχαν Βάντεπουλ [CDU/CSU],  Μίκαελ Ροθ [SPD], Αλεξάντερ Ούλριχ [Αριστερά]), προηγήθηκε συνάντηση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στο γερμανικό κοινοβούλιο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τέλος πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου προς τα Γερμανικά ΜΜΕ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου